Vaivorykštės perėja Vilniuje - atakuojama: „Šie žmonės yra paprasčiausi teroristai"

Vilniuje, šalia Pylimo gatvės 21-uoju numeriu pažymėto namo esanti vaivorykštės perėja, kuria reiškiamas palaikymas sostinės ir visos Lietuvos LGBTQ+ bendruomenei, užpaišyta juoda spalva.
 
Stop kadras


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Šie žmonės yra paprasčiausi teroristai", - pirmadienio vakarą paviešinęs vaizdo įrašą, kuriame matyti 4 asmenys su dažų, purškiamų ant perėjos, buteliukais rankose, rašė Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.


Vaizdo įraše užfiksuota, kad perėjoje triūsiantys asmenys trukdo eismui - automobiliai buvo priversti juos lenkti, vienas motociklų užvažiavo ant šaligatvio. 

Du perėją perdažę vyrai vilkėjo šviesą atspindinčias žalias liemenes. 

Naujienų portalas delfi.lt skelbia, kad į įvykio vietą iškviesta policija. Pareigūnams per epolicija.lt platformą buvo pateikta ir vaizdinė medžiaga. Šiuo metu įvykio aplinkybės tiriamos.

LRT.lt pažymi, kad ši perėja Pylimo gatvėje yra jau ne vienerius metus – ji buvo atidaryta dar 2018 metais, o gegužės 28 dieną  - perdažyta, kai atnaujintos jos spalvos.

„Tai yra tiesiog žema, ši perėja jau ne vienerius metus čia gyvavo ir neseniai buvo perdažyta. Apmaudu ir pikta matyti šį vaizdą. Akivaizdžiai matosi, jog mus nori vėl nutildyti", - skelbia Universiteto LGBT+ grupė savo „Facebook" puslapio įraše

Jarmo.net primena, kad anksčiau tarp LGBTQ+ bendruomenės ir tradicinių vertybių gynėjais save laikančių asmenų kilo priešprieša po to, kai Vilniuje esančioje požeminėje perėjoje buvo uždažyta vaivorykštės spalvomis nuspalvinta siena. Kovo mėnesį vykę įvykiai, kalbėjo LGBTQ+ teisių gynėjai, parodė, kad Lietuvoje LGBTQ+ bendruomenę mėginama „uždažyti" ją tildant. 

Atsakydami į užpaišytą vaivorykštės ženklą, tapusį LGBTQ+ palaikymo simboliu, šį pavasarį jaunuolių būrys nusprendė Vilniuje ir Kaune nupiešti ciklą piešinių, kuriais išreiškiamas solidarumas su neheteroseksualiais asmenimis, kurių teisės Lietuvoje vis dar nėra pakankamai užtikrinamos. 
Naujesnė Senesni