V. Čmilytė-Nielsen: „Esame įvairūs. Ir šito juoda spalva neuždažysi"

Minint tarptautinę vaikų gynimo dieną, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen prakalbo apie pirmadienį Vilniuje nelegaliai ir siekiant išreikšti neapykantą LGBTQ+ bendruomenei uždažytą vaivorykštės spalvų perėją. 

Seimo pirmininkės pareigas einanti V. Čmilytė-Nielsen sako, kad vaikus reikia ginti ne nuo vaivorykštės, o saugoti išsilavinimu | Jarmo.net koliažas



jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Paslėpkime simbolius ir homofobijos Lietuvoje neliks? Ar nebeliks kitos orientacijos žmonių?

Simboliška, kad tai padaryta Vaikų gynimo dienos išvakarėse. Taip ginami vaikai, greičiausiai pasakytų perėją juoda pavertę žmonės. Tačiau ar taip ginami vaikai, ar pradedami uždaryti „mąstymo dėžutėse“?
Aš tikiu, kad vaikus geriausia saugo mokymas. Nuo pat mažens. Išsilavinimas – didžiausia jėga ir dovana, kurią galime suteikti savo vaikams.
 
Ne slėpdami, kokie esame, o aiškindami. Šiandien tam labai tinkama diena.
 
Manau, kad vaivorykštinė perėja buvo (ir bus?) puikus priminimas, kad esame skirtingi. Tie skirtumai mus daro įdomiais, išradingais ir kūrybingais. O mūsų valstybę – stipria ir atsparia bet kokioms negandoms.

Keturi asmenys uždažė vaivorykštės spalvų perėją | Stop kadras

 
Esame įvairūs. Ir šito juoda spalva neuždažysi", - savo „Facebook" paskyroje rašo V. Čmilytė-Nielsen.

Pirmadienį Vilniaus apskrities policijos atstovai paskelbė gavę pranešimą ir filmuotą medžiagą, kurioje matyti niokojamas miesto turtas - perėja. Šiuo metu įvykio aplinkybės yra tiriamos. Vaizdo įraše matyti, kad spalvingą perėją sunaikino 4 asmenys, tuo metu trukdę ir eismui. 

„Šis įvykis registruotas, ir mes kaip tik dabar aiškinamės ir tiksliname visas su šiuo įvykiu susijusias aplinkybes. O kai tik išsiaiškinsime ir gausime visus duomenis, susijusius su šiuo įvykiu, tada ir galėsime kažką daugiau pasakyti“, – naujienų agentūrai „Elta" dėstė Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka.


Be to, socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose matyti atsakas į pirmadienį išreikštą neapykantą. Matyti, kad ant juodai uždažytos perėjos kreida buvo nupiešta vaivorykštė, virš jos - užrašas „Love is Love". 

Naktį ant uždažytos perėjos atsirado LGBTQ+ palaikymo simbolių | T. V. Raskevičiaus/Facebook nuotr.
Naujesnė Senesni