Dėl neapykantos kurstymo po homoseksualių vaikinų nuotrauka teisiamas vilnietis

Vilniaus miesto apylinkės teisme atversta baudžiamoji byla, kurioje vienas vilnietis kaltinamas kurstęs neapykantą prieš homoseksualius asmenis. Vaikinai, po kurių nuotrauka kaltinamasis parašė komentarą, į teisėsaugą kreipėsi dar 2014 metais, bet ši nusprendė tyrimo nepradėti. Lietuvai pralaimėjus bylą Europos žmogaus teisių teisme (EŽTT) dėl pareigūnų neveiksnumo, tyrimas buvo atnaujintas ir dabar vienam iš galimai neetišką komentarą parašiusių asmenų tenka aiškintis prieš teisėją.

Jarmo.net koliažas | facebook.com ir vilniausmiesto.teismas.lt nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

2014 metais socialiniame tinkle „Facebook" paskelbta nuotrauka sulaukė ne tik didelio žiniasklaidos dėmesio, bet ir gausybės neapykantą kurstančių komentarų. Policija tyrimo nepradėjo, nacionaliniai teismai vaikinų skundus atmetė. 

Tačiau 2020 metų sausį homoseksualių vaikinų pora pasiekė pergalę, kai EŽTT nusprendė, kad Lietuvos teisėsauga diskriminavo juos dėl seksualinės orientacijos, nes neįžvelgė neapykantos kurstymo komentaruose, kuriuose užfiksuoti besibučiuojantys vaikinai sulaukė grasinimų susidoroti.

Jarmo.net žiniomis, Lietuva vaikinams turėjo sumokėti ir 15 tūkst. eurų siekiančią žalą

Ikiteisminis tyrimas dėl vieno komentarą parašiusio asmens buvo atnaujintas ir kaltinamasis jau kartą davė parodymus teisme, rašo naujienų portalas alfa.lt

Vilnietis teisme teigė nesutinkantis su prokuratūros pareikštais kaltinimais kursčius neapykantą, bet teigė, kad dėl savo žodžių gailisi.

„Parašiau tą komentarą… Aš tiesiog nuoširdžiai tikiu, kad mes galėtume susitarti. Nuoširdžiai atsiprašiau“, – kaltinamojo L. T. Vaulino žodžius cituoja alfa.lt

Pranešama, kad nuosprendis bus skelbiamas gegužės 19 d.
Naujesnė Senesni