Jeigu maršo organizatoriai nesilaikys taisyklių, policija renginį galės nutraukti

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, kad homofobiškoje iniciatyvoje - šeimų gynimo marše - pagal išduotą leidimą gali dalyvauti maždaug iki 7 tūkst. asmenų. Tiesa, viešojoje erdvėje pasigirsta vis daugiau informacijos, kad šeštadienį Vilniuje Vingio parke mitingo dalyvių gali būti ir kur kas daugiau. Kalbama apie 8 tūkst. žmonių minią Kas nutiks, jeigu maršo organizatoriams nepavyks suvaldyti protestuotojų skaičiaus? Abejonių kelia ir tai, ar tūkstančiai žmonių Vingio parke išlaikys 2 metrų atstumą, kaip to reikalauja epidemiologinės taisyklės, tinkamai dėvės kaukes, o pats protestas nepavirs į pramoginį renginį, kai organizuoti šventes vis dar draudžiama.

Asociatyvi policija.lrv.lt nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Kiek pareigūnų saugos - neatskleidžia 

„Šeštadienio renginio metu viešąją tvarką prižiūrės pareigūnai, kiek jų būna tikrai nėra atskleidžiama, bet tikrai bus atsižvelgta į renginio dalyvių skaičių", - portalui jarmo.net teigė Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Paprašyta patikslinti, kodėl nėra atskleidžiama informacija, kiek pajėgų saugos tvarką mitinge, ji į užklausą pentadienį nebeatsakė.

Tiesa, J. Samarokovskaja prieš tai patikslino, kad viešąją tvarką pareigūnai prižiūrės ir šeštadienio vakarą prie Baltojo tilto, kai vyks LGBTQ+ palaikymo akcija.

„Mes turime informaciją, kad leidimas buvo prašomas 7 tūkstančiams renginio dalyvių. Tačiau matome, akivaizdu, kad tas skaičius bus tikrai viršytas, todėl atitinkamai koreguojame ir savo pasirengimą“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo policijos generalinis komisaras Renatas Požela.

Turi teisę nutraukti mitingą

Kyla klausimas ir dėl to, ar mitingas netaps koncertiniu renginiu. Šeimų gynimo maršo organizatoriai žada, kad mitinge skambės muzika, bus dainuojama. Mitingai net ir galiojant COVID-19 sukeltos pandemijos apribojimams nėra draudžiami, tuo metu įvairūs pramoginiai renginiai ir koncertai išlieka  negalimi. 

Portalas jarmo.net iš šaltinių gavo pokalbio su Vilniaus miesto savivaldybe atstovais įrašą, kuriame savivaldybės atstovas teigia: „Organizatoriai yra informuoti, kad karantino metu yra draudžiami kultūriniai renginiai ir kad mitingo metu jie neorganizuotų pramogų, paslaugų, meno kolektyvų pasirodymo. <...> Vietoje visą veiksmą stebės policijos pareigūnai, kurie turi teisę priimti sprendimą nutraukti mitingą. Jie tokią teisę pagal įstatymą turi. Policijos pareigūnai gali nutraukti mitingą pamatę, kad jis vyksta ne ta kryptimi, kuria turėtų vykti". 
Naujesnė Senesni