LGL atstovė negali atsistebėti, kaip translyčiai jaunuoliai domina Katalikų bažnyčią

Translyčiai asmenys yra labiausiai pažeidžiama LGBTQ+ bendruomenės dalis, susidurianti su gausybe emocinių problemų, sakė Lietuvos gėjų lygos (LGL) atstovė Eglė Kuktoraitė, dalyvavusi virtualiame Kauno liberalaus jaunimo ir Raseinių liberalaus jaunimo organizacijų surengtame susitikime balandžio mėnesį.

Eglė Kuktoraitė 2015 metais Rygoje vykusiose eitynėse | Augusto Didžgalvio/LGL nuotr.


Andželika Bytautaitė

jarmo.net žurnalistė


Gegužės 1 dieną Kauno liberalaus jaunimo „Facebook" paskyroje paskelbtame diskusijos įraše E. Kuktoraitė pabrėžė, kad kai homoseksualūs asmenys gali mėginti nuslėpti savo tapatybę, translyčiai asmenys susiduria su tuo, kad ypatingai sunku peržengti per save ir gyventi tokioje visuomenėje, kurioje vyrauja neapykanta LGBTQ+ bendruomenei.

„Paskutiniu metu ypatingai sulaukiame iš translyčių jaunuolių kreipimųsi ir mane neramina ši situacija. Man atrodo, kad COVID-19 kontekste tiek daug kalbama apie LGBTQ bendruomenę, tai orientuojamasi į homoseksualius asmenis, o visi kiti bendruomenės nariai absoliučiai nematomi. Ypatingai nematomi LGBTQ+ vaikai. Aš pastebiu, kad net ir LGBTQ+ bendruomenės suaugę žmonės nesidomi tomis problemomis: tą jaunystę, vaikystę norima nustumti, pamiršti dėl savo kažkokių nuoskaudų. Bet mes turėtume palaikyti vieni kitus, domėtis, turėtų rūpėti, kaip tie LGBTQ+ jaunuoliai gyvena”, - aiškino E. Kuktoraitė.

Anot LGL atstovės, translyčiai jaunuoliai patiria patyčias mokyklose - iš jų tyčiojasi bendraklasiai, mokytojai vien dėl to, nes jie nori vadintis savo vardu, pavyzdžiui, nesutampančiu su biologine jų lytimi.

Daug kritikos E. Kuktoraitė pažėrė Lietuvos katalikų bažnyčiai. 

„Mane labiausiai stebina tai, kad translyčiai žmonės rūpi bažnyčiai. Jie yra vienas pagrindinių žaidėjų, kurie stos kryžiumi prieš kiekvieną bandymą kažką pagerinti translyčiams žmonėms. Negaliu atsistebėti šita organizacija", - sakė LGL atstovė. 

Visą diskusijos įrašą žiūrėkite žemiau:


Naujesnė Senesni