Neregėtas nepaklusnumas Vatikanui: visoje Vokietijoje vyks įsimylėjėlių laiminimo akcija

Prie Vokietijos katalikų dvasininkų paskelbtos įsimylėjėlių – nepriklausomai nuo lyties – laiminimo akcijos jau prisijungė apie 2,5 tūkst. kunigų ir diakonų. Akciją šalies katalikų bažnyčios lyderiai paskelbė protestuodami prieš kovo 15 d. Vatikano paskelbtą Tikėjimo doktrinos kongregacijos išaiškinimą, draudžiantį laiminti tas pačias poras. Toks nepaklusnumas Vatikanui yra dar „neregėtas ir negirdėtas“ Romos katalikų bažnyčioje.

Asociatyvi Josh Applegate/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Gegužės 10 d. vyksiančiai akcijai pasiruošta laikantis vokiško organizuotumo: sukurta speciali interneto svetainė #liebegewinnt (meilė laimi), kurioje užsiregistruoti palaiminimo ceremonijai gali ne tik parapijiečiai, bet ir visi norintys gauti palaiminimą, svetainėje publikuojamas ir „Google" žemėlapis, kuriame sužymėtos prie akcijos prisijungusios bažnyčios. 

Abejojantiems dėl palaiminimo „teisėtumo“ specialioje rubrikoje publikuojamos citatos iš biblijos, kurias galima atsisiųsti PDF formatu. 

Taip pat galima atsisiųsti ir akcijos vaizdo klipą.

Gegužės 10 d. numatytos pačios įvairiausios palaiminimo ceremonijos: Švainfurte siūlomas „palaiminimas išsinešti“, skirtas „tau ir tavo partneriui, nepaisant to, ką myli, kiek laiko esate kartu, viskas klostosi gerai, ar išgyveni sudėtingą laikotarpį“. 

Vinvailerio parapija kviečia visus „susituokusius ir ne, jaunus ir senus, heteroseksualius ir homoseksualius, kurie myli vienas kitą ir geidžia Dievo pagalbos“. 

Tuo tarpu Hanoveryje siūloma palaiminimo ceremonija Zoom‘e, o Noinkircheno parapija nenori svarstyti „gali ar ne Bažnyčia [teikti palaiminimus]; bet kaip teologai / teologės žinome, kad Dievas gali“. 

Svetainėje taip pat publikuoja vaivorykštės vėliavomis papuoštų bažnyčių nuotraukų galerija.
Naujesnė Senesni