Tyrimas: tos pačios lyties santykiai Biblijoje niekur nėra smerkiami

Dar vienas teologinis tyrimas atskleidė, kad krikščionys savo homofobiją pateisinti bando Biblijos teiginiais, kurie yra blogo vertimo ir interpretacijos rezultatas.

Biblija | Asociatyvi Ben White/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Dalyvauti Vijngardo Katalikų tyrimų instituto atliekamame tyrime „Krikščionių prieštaravimai tos pačios lyties santykiams: akademinis vertinimas“ buvo pakviesta 20 Biblijos tyrinėtojų, teologų, etikos specialistų, evoliucijos biologų ir sociologų.

Pasak tyrimo autorių, Kunigų knygos fragmentai, dažnai nurodomi kaip aiškiausias homoseksualumo pasmerkimas, iš tikrųjų yra klaidingai išversti. Šiuose fragmentuose tik smerkiama kraujomaiša ir svetimavimas tarp vyrų, o apie seksualinius moterų santykius apskritai neužsimenama. Kraujomaišos ir svetimavimo tarp vyrų draudimas rodo, kad tos pačios lyties santykiai, „nepriklausantys draudžiamai kategorijai“, buvo laikomi leistinais, teigia tyrėjai.

Anot mokslininkų, bendru sutarimu ir ištikimybe grįsti tos pačios lyties seksualiniai santykiai Biblijoje niekur nėra smerkiami, o gamtos mokslai patvirtina, kad homoseksualumas yra „natūrali variacija žmogaus seksualumo srityje“.

Tyrime dalyvavęs lenkų katalikų teologas Kšyštofas Charamsa (Krzysztof ​​Charamsa) sakė, kad tyrimo rezultatai yra „dovana ir įpareigojimas Bažnyčiai“.

Pristatydami savo išvadas, mokslininkai paragino popiežių Pranciškų ir Vatikaną imtis skubių veiksmų, kad būtų pakeistas Bažnyčios mokymas apie tos pačios lyties santykius, ir pakvietė Vatikaną pradėti skaidrų ir nepriklausomą konsultacijų procesą dėl tyrimo rezultatų.
Naujesnė Senesni