Skandalinga lietuvių kalbos mokytoja skelbia nebemokytojausianti, bet iš darbo dar neišėjo

Praėjusiais metais nesėkmingai į Seimą po Centro partijos - tautininkų vėliava mėginusi patekti pedagogė Astra Genovaitė Astrauskaitė, išgarsėjusi ne tik viešosios tvarkos pažeidimu, bet ir savo rasistiniais bei homofobiškais teiginiais, skelbia nebedirbsianti Vilniaus „Juventos" gimnazijoje. Tačiau jarmo.net žiniomis, mokytoja prašymo ją atleisti nepateikė.

Astra Genovaitė Astrauskaitė | Jarmo.net koliažas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Ta yra asmeninio pobūdžio informacija, teisingai? Ir jums tikriausiai reikėtų kreiptis į mokytoją Astrą Genovaitę patiems ir išsiaiškinti, aš negalėčiau to teigti", - trečiadienį teigė Vilniaus „Juventos" gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Laimutė Venckuvienė.

- Bet ji sąrašuose kaip mokytoja dar yra, reiškia, ji vis dar dirba? - pasitikslino portalas jarmo.net

- Taip, ji prašymo nepateikė, ji dirba, tiek aš jums galiu pasakyti, o ar ketina, ar neketina, aš negaliu pasakyti, tai jos apsisprendimo teisė, - dėstė L. Venckuvienė
 

Apliejo laisvės kalvą dažais

Lietuvių kalbos mokytoja viešojoje erdvėje ypatingo dėmesio sulaukė po to, kai Vilniuje Lukiškių aikštėje stovintį monumentą „Laisvės kalva“ apliejo dažais.

Policija nusprendė, kad tokiais veiksmais ji padarė viešosios tvarkos pažeidimą, dėl ko jai skyrė baudą. A. G. Astrauskaitė su tuo nesutiko - veiksmas persikėlė į teismą, kuris pavedė pareigūnams iš naujo nagrinėti bylą.

Lietuvių kalbos mokytoja viešosios tvarkos pažeidimą pavadino performansu | Stop kadras


„Tyrimas baigtas. 2020-10-08 Vilniaus apygardos teismo nutartimi palikta galioti 2020-08-14 Vilniaus m. apylinkės teismo nutartis, kuria skirta 50 eurų bauda", - antradienį portalą jarmo.net informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Skandalingi pasisakymai

Mokytoja ne kartą yra pasisakiusi prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Jau dabar jie deklaruoja savo liberestfašistinius ketinimus ir ketina LGBT lįsti į mokyklas, lįsti į vaikų darželius. Šito mes tikrai tikrai neleisime. Ir jeigu jie tikisi, kad jėga mus nugalės, tai tada aš manau Lietuvoje bus ir kraujo praliejimas. Nes mes taip laisvai nepasiduosime”, - prieš pirmąjį naujai išrinkto Seimo posėdį gąsdino pedagogė.

A. G. Astrauskaitės išsireiškimai ne kartą kėlė klausimų, kaip tokiais homofobiškais pareiškimais besisvaidanti mokytoja, kuri išgarsėjo ir dėl viešosios tvarkos drumsties, gali ugdyti jaunuolius per savo vedamas pamokas.


Momentinė ekrano kopija


Praėjusią savaitę A. G. Astrauskaitė savo „Facebook" paskyroje paskelbė išeisianti iš darbo, nes tariamai ją verčia skiepytis. Pedagogės nepasitenkinimą sukėlė tai, jog mokytojai, norintys grįžti dirbti į mokyklas, turės nuolat testuotis dėl COVID-19 ligos arba pasiskiepyti nuo viruso apsaugančia vakcina. 
Naujesnė Senesni