Prieš šeimos gynimo maršą Seimo narys L. Slušnys prisiminė žudynes Norvegijoje

Ultradešiniųjų pažiūrų ekstremisto Anderso Behringo Breiviko, per kruviniausias Norvegijos žudynes 2011 liepą atėmusio 77 žmonių gyvybes, retorika Seimo nariui Linui Slušniui primena dalies vadinamojo šeimos gynimo maršo dalyvių ir organizatorių pasisakymus. 

Linas Slušnys (viduryje) | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Nutiko taip, kad į akiratį papuolė Netflix filmas apie 2011 metų Breivik'o istoriją Norvegijoje. Paties filmo nekomentuosiu, nes jo atitikimą faktams ir meninę vertę tegul aptaria profesionalai.

Man žiūrint šį filmą nuolatos neapleido pojūtis, kad mes Lietuvoje tarsi išgyvename kažką panašaus šiuo metu. Po poros savaičių artėjantis kažkoks maršas savo retorika niekuo nenusileidžia Breivik'o retorikai: „nušluosime“, „atkeršysime“, „nubausime“, „sustabdysime“, „reikia šaudyti tokius, po vieną“.

Norvegijos žudikas, iššaudęs 69 jaunuolius saloje, kurie jie susirinko į stovyklą kalbėtis apie lygybę ir vienodas teises nepriklausomai nuo to, kokios tavo pažiūros, medžiodamas jaunuolius, vaikus ir suaugusius nuolatos karto: „jūs marksistai“, „privalote žūti dėl geresnės Norvegijos“, „sustabdysiu šią nesąmonę“, - savo įraše socialinio tinklo paskyroje „Facebook" trečiadienį rašė Linas Slušnys.

Momentinė ekrano kopija


Anot parlamentaro, maršo organizatorių susitikimuose dalyvavęs ir liūdnai pagarsėjęs humoristas Artūras Orlauskas, taip pat ne kartą į Seimą nesėkmingai pateikti mėginęs Kristupas Krivickas, deklaruojantis dalyvausiantis marše, „savo retorikoje naudoja labai panašius žodžius savo gynimo maršui".

„Lieka viena viltis, kad kompanija nebus ginkluota, koks buvo ginkluotas Breivik'as 2011 metų liepos mėnesį", - viliasi L. Slušnys.

Gegužės viduryje vyksiantis šeimos didysis gynimo maršas ketina sutraukti asmenis, pasisakančius prieš LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą, taip pat  prieš moteris nuo smurto apsaugiančią Stambulo konvenciją. 

VSD nekomentuoja

A. Orlausko pasisakymas, nuskambėjęs maršo organizatorių susitikime, kad bus ieškoma parlamentarų vaikų, be to, kitame jo vaizdo įraše pasakyti žodžiai, kuriais grasinama nušluoti Seimą, sukėlė dalies visuomenės susirūpinimą. 

15min.lt rašo, kad Valstybės saugumo departamentas nekomentuoja politikų ir visuomenės veikėjų viešų pareiškimų.

„Turėdami informacijos apie vidaus ar išorės grėsmes valstybės saugumui mes teisės aktų nustatyta tvarka pateikiame tokią informaciją sprendimų priėmėjams ir kompetencijos ribose imamės veiksmų. Esant poreikiui, informaciją perduodame teisėsaugos institucijoms“, – VSD atsakymą cituoja 15min.lt

Maršo veidai - suterštos reputacijos

Jarmo.net išanalizavo šeimos didžiojo gynimo maršo susirinkimuose dalyvavusių veikėjų spalvingą biografiją. Dalis jų teisti, atlikę bausmę įkalinimo įstaigoje, kai kurie dar teisiami dėl finansinių aferų. Plačiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: Šeimos gynimo maršo veidų nuodėmės
Naujesnė Senesni