Tradicinių šeimų „gynėjų" elgesiu domisi policija

Dėl didžiojo šeimos gynimo maršu įvardijamo protesto, kuriame netrūko neapykantą kurstančių pasisakymų ir prokremliškų įsitikinimų mitinguotojų, organizatoriai gali būti nubausti - policija ruošiasi įvertinti mitinge užfiksuotus karantino reikalavimų pažeidimus.  

Maršo dalyviai žingsniuoja į Vingio parką. Ne visi jie išlaikė saugius atstumus ir dėvėjo kaukes | Jono Valaičio/jarmo.net nuotr.


Andželika Bytautaitė, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Nevykdė karantino reikalavimų

Skaičiuojama, kad į homofobišką akciją, kurią homofobiškai nusiteikę jos organizatoriai vadina šeimos gynimo maršu, šeštadienį Vilniuje susirinko daugiau nei 10 tūkst. asmenų, nors Vilniaus miesto savivaldybė leidimą buvo išdavusi iki 7 tūkst. mitinguotojų. Pareigūnai prabilo ir apie maršo dalyvių netinkamą elgesį - ne visi laikėsi epidemiologinių taisyklių, tai yra nedėvėjo kaukių, neišlaikė atstumų. 

Policijos pareigūnai ketina aiškintis maršo organizatorių ir dalyvių karantino ribojimų pažeidimus | Asociatyvi Jono Valaičio/jarmo.net nuotr.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sekmadienį žiniasklaidai teigė, kad organizatorių elgesys bus vertinamas. Anot jo, karantino reikalavimų tikrai nebuvo laikomasi. Pareigūnai, pasak R. Matonio, ketina priimti sprendimus, nes daug žmonių buvo be kaukių, nebuvo laikomasi 2 metrų atstumo, kaip to reikalauja taisyklės. 


Pažeidė autorių teises

Marše taip pat fiksuoti ir kiti pažeidimai. Viešojoje erdvėje sklando informacija, kad homofobiškoje akcijoje, kurios dalyviai pasisakė prieš LGBTQ+ bendruomenės lygias teises, skambėjo atlikėjų, uždraudusių atliktų jų kūrinius marše, dainos. 

Autorių teises užtikrinančios asociacijos LATGA ir AGATA dieną prieš prasidedant maršui - penktadienį - įspėjo, kad ne visus kūrinius galima atlikti renginyje, nes su tuo nesutinka dalis jų atstovaujamų atlikėjų. Buvo pateiktas sąrašas atlikėjų ir kūrinių, kurių marše nebuvo galima groti.

Bet šeimos gynimo maršo organizatoriai į tai nusispjovė. LATGA žiniasklaidai pranešė išanalizavusi medžiagą ketinanti imtis veiksmų. 


ERGO atsiprašo visuomenės

Dalyje žiniasklaidos priemonių pasirodė nuotraukos, kuriose matyti karšo oro pildomi oro balionai, vienas jų - pažymėtas draudimo bendrovės „ERGO" ženklu.

Anot oro baliono homofobiškame marše puikavosi ERGO ženklas | Jarmo.net nuotr.

„Informuojame, kad ERGO logotipas ant oro baliono Didžiajame šeimų marše panaudotas be ERGO žinios, nesuderinus dėl dalyvavimo šioje akcijoje.

ERGO atsiriboja nuo šios iniciatyvos ir atsiprašo visuomenės už suklaidinimą", - rašoma ERGO „Facebook" paskyroje. 

Naujesnė Senesni