Amerikietiškojo futbolo žvaigždė atsiskleidė esąs homoseksualus

Amerikietiškojo futbolo žvaigždė, Las Vegaso „Raiders" komandos gynybinis puolėjas Carlas Nassibas savo „Instagram" paskyroje publikavo įrašą, kuriame atsiskleidė esąs homoseksualus. 28-erių metų sportininkas prakalbo ir apie LGBTQ+ bendruomenės psichologinę sveikatą - daug žmonių galvoja apie savižudybę. Dėl šios priežasties jis ketina paaukoti nemenką sumą vienam projektui, kuris specializuojasi psichologinės LGBTQ+ jaunimo sveikatos gerinime.

Carlas Nassibas | Instagram.com/carlnassib


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Paviešintame vaizdo įraše C. Nassibas kalbėjo, kad jau kurį laiką ketino pasakyti, jog yra gėjus, tačiau tik šiuo metu jis tokiam žingsniui pasiruošė. Sportininkas aiškino: „Aš esu gana privatus asmuo, todėl tikiuosi, kad jūs žinote, jog aš tai darau ne dėl dėmesio. Manau, kad atstovavimas ir matomumas yra svarbūs. Aš iš tikrųjų tikiuosi, kad vieną dieną tokie vaizdo įrašai ir visas atsiskleidimo procesas taps nebūtini, bet iki tol darysiu viską, kad puoselėčiau priėmimo kultūrą".

Paaiškėjo, kad vyras atsiskleidimo akimirkos laukė daugiau nei 15-ką metų. „Tik visai neseniai mano šeimos ir draugų dėka tapo lengviau atsiskleisti ir išdidžiai pasakyti, kad esu homoseksualus", - savo „Instagram" paskyroje pasidalijęs vaizdo įrašu vėliau socialiniuose tinkluose rašė jis.

Carlas Nassibas | Instagram.com/carlnassib


Tame pačiame video C. Nassibas taip pat pažadėjo paaukoti net 100 tūkst. Jungtinių Valstijų dolerių LGBTQ+ jaunimo savižudybių prevencijos programai „Trevor". „Jie daro neįtikėtinus dalykus", - sakė amerikietiškojo futbolo žvaigždė.

Sportininkas aiškino, kad tyrimai parodė, jog priėmimas net 40 proc. sumažina LGBTQ+ jaunuolio tikimybę nusižudyti, todėl jis savo sekėjus paskatino priimti žmones nepaisant jų tapatybės.

JAV amerikietiškojo futbolo lygos komisaras Rogeris Goodellas palinkėjo C. Nassibui sėkmės. Jis sportininką pasveikino su sprendimu atsiskleisti bei teigė, kad didžiuojasi jo drąsa. „Turiu viltį, kad ateityje tokie atsivėrimai bus nebereikalingi, nes LGBTQ+ bendruomenė bus visiškai lygiateisė", - dėstė R. Goodellas.

Naujesnė Senesni