Argentina sprendžia socialinės atskirties problemą: įdarbinus translyčius - mokesčių lengvatos, pirmenybė viešuosiuose pirkimuose

Praėjusią savaitę Argentinos Senatas didele balsų persvara (55 balsavus už, 1 – prieš ir 6 susilaikius) priėmė įstatymą, pavadintą dviejų nužudytų translyčių asmenų teisių aktyvisčių Dianos Sacayan ir Lohanos Berkins vardais.

Asociatyvi Delia Giandeini/Unsplash

Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Priimtas įstatymas – svarbus žingsnis tanslyčių asmenų teisių užtikrinimo srityje: visos valstybės centrinės ir vietos valdžios institucijos įpareigojamos savo administracijose įdarbinti ne mažiau nei 1 proc. translyčių asmenų.

Tokią galimybę turės, jei to pageidauja, specialiame registre užsiregistravę translyčiai asmenys. Įdarbinti šiuos LGBTI bendruomenės narius skatinami ir verslininkai. 

Įstatyme numatyta, kad translyčius asmenis įdarbinusios didžiosios įmonės vienerių metų laikotarpiu gaus socialinių mokesčių lengvatų ir turės pirmenybę viešuosiuose pirkimuose, o smulkūs ir vidutiniai verslininkai šiomis skatinimo priemonėmis galės naudotis dvejus metus.

Parengta pagal Le Monde

Naujesnė Senesni