Į „Pride" dalyvius Floridoje įsirėžęs pikapas pražudė 1 žmogų, 2 sužeisti

Šeštadienį, birželio 19 d. JAV Floridos valstijos Fort Loderdeilio mieste vykusiose „Stonewall Pride“ eitynėse į dalyvius įsirėžė transporto priemonė. 1 žmogus žuvo, o dar 2 - sužeisti.

Floridoje eitynėse įvyko tragedija | Jarmo.net koliažas (Twitter/IanMargolWPLG nuotr.)

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Liudininkų teigimu, vairuotojas policijai aiškino, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

Fort Loderdeilio policijos atstovas Ali Adamsonas patvirtino, kad pareigūnai kalbasi su vairuotoju, tačiau daugiau nieko nekomentavo. Tyrimui talkina ir Federalinis Tyrimų Biuras (angl. FBI). 

Fort Lauderdalio meras Deanas Trantalis, kuris taip pat dalyvavo eitynėse kaip vienas žymiausių Floridos pareigūnų, žiniasklaida teigė manantis, kad tai buvo sąmoningas išpuolis.

„Tai teroristinis išpuolis prieš LGBT bendruomenę, - sakė jis. - Tai yra būtent tai. Vargu, ar avarija. <...> Tai buvo sąmoninga, iš anksto apgalvota ir nukreipta prieš konkrečius asmenis".

Tuo metu „The Guardian" rašo, kad Fort Loderdeilio gėjų vyrų choro, kurio logotipą įtariamasis dėvėjo ant marškinėlių, prezidentas Justinas Knightas teigė, kad tai buvo „tragiška avarija“, o ne ataka prieš LGBTQ bendruomenę.

 

Vis tik kai kurių liudininkų teigimu, iš to, kaip įvyko avarija, galima spręsti, kad tai tikrai buvo specialus veiksmas.

Fort Loderdeilio policijos atstovas A. Adamsonas sakė, kad pareigūnai kartu su FBI tiria „visas galimybes“, tačiau nekomentavo, ar, jų manymu, įvykis buvo tyčinis.

Pranešama, kad pikapo vairuotojas eitynėse dalyvavo kaip dalyvis, bet staiga pagreitino transporto priemonę ir rėžėsi į žmones.

Ligoninėje vienas iš sužeistųjų vėliau mirė, kito būklė išliko sunki, tačiau medikai tikisi, kad pacientas išgyvens. Trečiosios aukos būklė stabili.

Kol kas žuvusiojo tapatybė dar nėra paskelbta.

Parengta pagal theguardian.com, local10.com, pinknews.co.uk

Naujesnė Senesni