Vilniaus centre vyras įžeidinėjo homoseksualius žmones, grasino replėmis, bet policija turėjo svarbesnių reikalų

Vilniuje - homofobo išpuolis. Socialiniame tinkle „Facebook" viena vartotojų aprašė šokiruojančią situaciją, kai prie jos su kolege priėjęs vyras grasino replėmis bei įžeidinėdamas homoseksualius asmenis liepė pasakyti, ką jos galvojančios apie neheteroseksualius žmones.

Šis vyras grasino replėmis | Jarmo.net koliažas (momentinė ekrano kopija ir Lietuvos policijos nuotr.)



jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Vakar grojome gatvėje prie Kudirkos paminklo. Vienos pertraukėlės metu priėjo šis treninguotas vyras ir paklausė „Jūs už p***rus ar prieš?“, mes jam nieko neatsakėme, tačiau jam dar kartą paklausus „Atsakykit ar jūs už p***rus, ar prieš, nes aš turiu reples“ ir parodžius, kad rankoje laiko dideles senas metalines reples, kurias paėmė į kumštį lyg būtų pasiruošęs trenkti, pajutome, jog vyriškis atrodo įtartinai ir kelia pavojų", - rašoma ketvirtadienį paskelbtame įraše.

Moteris nieko nelaukusi puolė filmuoti agresyvų vyrą. „Pradėjus daryti įrašą, vyriškis užsidėjo gobtuvą ir kaukę, kad nesimatytų veido ir pradėjo eiti artyn. Mes, žinoma, traukėmės, o pilietis vijosi, agresyviai kartodamas tą patį klausimą, kolegei grasino replėmis. Visgi šį asmenį pavyko nufilmuoti, o nemalonią situaciją nuramino du prospektu einantys vaikinai, paprašius jų pagalbos, po apsižodžiavimo su jais, vyriškis nuėjo tolyn, laikydamas rankoje reples", - apie įvykį pasakojo „Facebook" vartotoja.

Ji teigė, kad buvo telefonu pranešta apie šį asmenį, besiblaškantį Gedimino prospekte.

„Tačiau po 20min. laukimo pareigūnai perskambino ir pranešė, jog neatvyks, nes gavo kitą iškvietimą. Užregistravo atvejį ir pasiūlė parašyti pareiškimą", - įraše teigė moteris.

Po trečiadienį įvykusio incidento ji teigė likusi šokiruota. „Pasijutome labai nesaugiai, tad dalinamės istorija ir linkime būti atsargiais. Baisu pagalvoti, kas būtų nutikę, jeigu būtume nepalankiai atsakę į keistus vyriškio klausimus arba ką toks neapykantos apimtas asmuo galėtų padaryti, gatvėje atpažinęs homoseksualų žmogų", - teigiama įraše. 

Naujesnė Senesni