Jaunimas telkiasi dėl švaresnės šalies: tvarkant gamtą kviečia išvalyti pyktį

Klaipėdoje ir Vilniuje birželio 27-ąją žmonės susiburs dėl švaresnės aplinkos ir tvarkys gamtą. Tačiau ši iniciatyva nukreipta ne vien į ekologiją. Akcijos dalyviai kviečiami simboliškai išvalyti ir pyktį, kuris nukreiptas į įvairias žmonių grupes, taip pat - ir į LGBTQ+ bendruomenę. „Šiuo metu vyraujanti įtampa visuomenėje, kai iškastas karo kirvis, pastūmėjo suminkštinti žmonėms širdis, prieiti prie jų ir parodyti, kad mes visi žmonės", - portalui jarmo.net sakė talkos vienas organizatorių Raimondas Raginskas. 

Aurė ir Raimondas | Jarmo.net koliažas (Asmeninio archyvo ir M. Golubickaitės nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Priešinimo akivaizdoje kviečia telktis

Klaipėdoje talką organizuojanti Aurė pasakojo, kad šia akcija siekiama parodyti visuomenei, jog reikia susitelkti, o ne vienas kito nekęsti. 

„Šiuo metu girdime labai daug neapykantos įvairioms žmonių grupėms, pavyzdžiui, homoseksualiems asmenims. Manau, kad ši neapykanta kyla dėl to, nes anksčiau apie tai buvo daug mažiau kalbama ir problemos nesprendžiamos, kai kuriems tai buvo labai patogu, o štai dabar, kai prabilome apie lygiateisiškumą, mėginama supriešinti LGBTQ+ bendruomenę su likusia tauta. Tačiau juk kartu susitelkę mes galime nuveikti gražių darbų. Ir ši švaros iniciatyva yra viena jų", - sakė pašnekovė. 

Akimirka iš mitingo už LGBTQ+ teises Klaipėdoje | Organizatorių nuotr.


Organizatorė pažymėjo, kad šiuo metu talkai yra laukiama leidimo iš Klaipėdos miesto savivaldybės, susiburti žmonės turėtų birželio 27-ąją, plačiau apie tai galima skaityti štai čia.

Meilė, džiaugsmas ir taika

O štai Vilniuje talką organizuojantis R. Raginskas sakė, kad artimiausiomis dienomis turėtų paaiškėti ir tai, kiek žmonių prisijungs prie šios iniciatyvos. 

„Kartu galime daryti gerus darbus, skleisti džiaugsmą ir taiką", - sakė organizatorius.

Vilnius - vienas iš miestų, kuriame birželio 27-ąją vyks talka | Ganto Vaičiulėno/Unsplash nuotr.


Džiaugsmo Lietuvoje šiuo metu trūksta. Gegužės viduryje ir šią savaitę Vilniuje vyko mitingai, kuriuose buvo skleidžiamas pyktis, baimė, dezinformacija, neapykanta prieš LGBTQ+ asmenis. Vargu, ar toks supriešinimas padėjo ir taip karantino išvargintai visuomenei. 

R. Raginskas pažymėjo, kad Lietuvoje vis dar vyrauja iš ankstesnių laikų „užsilikę stereotipai, kuriuos perima ir jauni žmonės iš savo tėvų".

„Tačiau džiugu, kad ne visas jaunimas tam pasiduoda. Jiems atsivėrė akys, jie suvokia, kad nėra viskas taip, kaip jiems sakoma namuose, taigi, jaunuoliai tampa labiau tolerantiški. Žinoma, šiandien pasakyti, kad Lietuva draugiška LGBTQ+ žmonėms, būtų labai sudėtinga", - dėstė pašnekovas.

Naujesnė Senesni