Kultūros ministras kritikuoja homofobišką Kauno valdžios žingsnį: „Reputaciją sukurti yra labai sunku, prarasti - labai lengva"

Po to, kai buvo viešai paskelbta apie Kauno miesto savivaldybės pareiškimą, kad ši nenorėtų, jog Europos kultūros sostinės „Kaunas 2022" projekto metu būtų viešai kalbama apie LGBTQ+ bendruomenę, kilo pasipiktinimas. Po įsižiebusio skandalo „Kaunas 2022" atstovai pareiškė, kad atšaukta diskusija apie LGBTQ+ ir meną įvyks nepaisant to, ar tą leis miesto valdžia. Į tai pirmadienį sureagavo ir Kultūros ministras Simonas Kairys.

Kultūros ministras Simonas Kairys | lrkm.lrv.lt

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Žiūriu į po „Kaunas 2022" vėliava vyksiančio diskusijų festivalio „Per_kūnija" programą ir nesuvokiu, kur problema, kai tarp kokių 9 temų viena iš diskusijų vyks LGBT+ ir kultūros tema", - savo „Facebook" paskyroje pirmadienį rašė politikas.

Anot jo, dažnai kalbama apie lygias galimybės visiems, o diskusiją apie LGBTQ+ kultūrą Kaune organizuoja jaunimas, tad jis teigė, kad „emocijų sumažės ir šiai diskusijai leidimas bus išduotas.

„Noriu priminti, kad Europos kultūros sostinės programos nepriklausomumas nuo politikų – esminė ES komisijos, suteikiančios miestams šį titulą, sąlyga ir įsipareigojimas. Todėl Kultūros ministerija niekuomet nesikišo ir nesikiš į programos turinį. Tikiuosi, taip pat pasielgs ir Kauno miesto savivaldybė.

Taip pat noriu išreikšti savo pasitikėjimą ir palaikymą „Kaunas 2022" vadovei Virginijai Vitkienei, kurios kompetencija bei įdirbiu neabejoju. Virginija ir jos komanda jau nuveikė labai daug „Kaunas 2022" programos labui ir būtent jie yra tie žmonės, kurie gali sėkmingai išlaikyti savo rankose ir šios programos vairą, ir aukštai iškeltą kartelę. Tai yra tiek Kauno, tiek visos Lietuvos garbės reikalas. Reputaciją sukurti yra labai sunku, prarasti - labai lengva", - akcentavo ministras.

„Kaunas 2022" projektui vadovaujanti V. Vitkienė praėjusią savaitę paskelbė, kad jeigu Kauno miesto savivaldybė leidimo diskusijai neišduos, renginys vis tiek įvyks, o ji po to pasitrauks iš vadovės pareigų.

O štai kai kurie „Kaunas 2022" ambasadoriai pasklidus informacijai apie atšaukiamą diskusiją LGBTQ+ tema paskelbė atsisakantys šio titulo. Apie pasitraukimą iš projekto jau pranešė garsus režisierius Arūnas Matelis, taip pat grupės „Golden Parazyth" atlikėjas Giedrius Širka. 
Naujesnė Senesni