Maldeikienė kirto Ruklos zakristijonui, pavadinusiam dvasininką iš JAV „pid*riuku", o knygą apie LGBTQ+ - „brošiūra"

„Mylėk savo artimą, kaip save patį“, - rašoma Biblijoje. Tiesa, kai kurie Dievo tarnai šią citatą, regis, pamiršta. Jėzuitui James Martin pastaruoju metu tenka ištverti patyčias ir užgauliojimus iš kai kurių Lietuvos dvasininkų vien dėl to, nes garsiai kalba apie tikėjimą ir LGBTQ+ bendruomenę. Europarlamentarė Aušra Maldeikienė atkreipė dėmesį į vieno iš lietuvių zakristijonų necenzūrinius žodžius, nukreiptus į J. Martin.

Aušra Maldeikienė | Seimo kanceliarijos nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Popiežius Pranciškus išsiuntė laišką jėzuitui J. Martin SJ, kuris juo pasidalijo savo „Twitter“ paskyroje, pirmadienį pranešė „Vatican News". Jėzuitas balandžio mėnesį dalyvavo Vilniaus Universiteto kapeliono organizuotojo diskusijoje apie tikėjimą ir LGBTQ+ bendruomenę. Tiesa, ne visi Dievo tarnai patenkinti J. Martin keliama tema. Europos parlamento narė Aušra Maldeikienė pirmadienį pasidalijo ekrano kopija, kurioje matyti vieno iš dvasininkų necenzūrinis komentaras socialiniuose tinkluose apie J. Martin.

Dvasininkas išsityčiojo iš jėzuito pavadinęs jį „pid*ariuku", o knygą apie LGBTQ+ ir tikėjimą - „brošiūra"

„Žmogus, vos telpantis ant kėdės, iškeičia Bibliją į kažkokio pid*riuko (kalba cenzūruota, - jarmo.net) brošiūrą. Ir dar pinigų prašo", - taip  Ruklos Šventosios Dvasios parapijos zakristijonas Feliksas Butrimavičius pakomentavo naujieną apie į lietuvių kalbą išverstą J. Martin knygą, kurioje aptariamas LGBTQ+ bendruomenės klausimas religiniame kontekste.

„Čia dvi nuotraukos. Vienoje - popiežius spaudžia ranką JAV jėzuitui tėvui James Martin‘ui, kurio knygą apie katalikų santykius su LGBT bendruomene jau netrukus skaitysime ir lietuviškai.

Praėjusią savaitę popiežius Pranciškus asmeniniu laišku paragino tėvą Martin‘ą ir toliau visomis galiomis patarnauti LGBT žmonėms (visas laiško tekstas anglų kalba yra žemiau; deja, dabar neturiu laiko jo išversti).

Momentinė ekrano kopija/Facebook nuotr.


Laiške popiežius Pranciškus rašo: „ Dėkoju tau už šią ganytojišką veiklą, aš matau, jog tu nuolat bandai elgtis taip, kai daro Dievas. Esi kunigas visiems vyrams ir visoms moterims, visai taip, kaip Dievas yra tėvas visiems — vyrams ir moterims. Aš meldžiuosi, kad tęstum šį kelią išlikdamas artimu, atjaučiančiu ir švelniu“.
 
Kitoje nuotraukoje matome Ruklos Šventosios Dvasios parapijos zakristijono palinkėjimą, kur kunigas James Martin‘as išvadinamas menkinančiais epitetas", - dėmesį atkreipia europarlamentarė Aušra Maldeikienė. 

Ji paragino stabdyti blogį ir „ir žodžiais, ir veiksmais".

„Tas blogis yra neapykantos kupinas kunigas Arnoldas Valkauskas (jeigu jos neturėtų, tokie zakristijonai jo parapijoje netarnautų), ir vienuolis iš Kretingos ir eilė kitų žmonių, kurie gal ir turi šventimus, bet neturi Kristaus dvasios", - įsitikinusi politikė. 
Naujesnė Senesni