Po flirto su homofobais - arši kritika Nausėdai, užlipusiam ant provokatorių grėblio: „Tai yra elementari antivalstybinė veikla"

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius Tomas Janeliūnas įsitikinęs, kad Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, pasveikinęs homofobiškos akcijos - šeimų gynimo maršo - dalyvius bei savo patarėją praėjusią savaitę nusiuntęs pasikalbėti su jais į Daukanto aikštę, remia priešiškų valstybių provokacijas prieš Lietuvą.

Jarmo.net koliažas

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Mūsų žvalgybos institucijos jau ne vienerius metus kartoja: pagrindinis priešiškų valstybių „modus operandi" (veiklos metodas) - pasinaudoti visuomenėje esančiais jautriais taškais ir juos išjudinti, sudirginti iki maksimumo ir taip skaldyti visuomenę ir kelti politines įtampas. Tai, kas dabar vyksta su Šeimos gynėjų maršais - yra tipinė ardomoji veikla pagal klasikinį „modus operandi". Aš nesuprantu, kam reikalingos visos tos žvalgybinės analizės ir pažymos, ataskaitos, jei valstybės vadovas ir jo patarėjai nesugeba sudėti 1+1? Na tikrai - naiviai nesuprantu. Rimtai, žmonės - kas sukasi jūsų galvose, jei jūs sveikinate tokią veiklą ir einate bendrauti su provokatoriais kaip su bendraminčiais? Ar trūksta informacijos (viešos! ką jau ten kalbėti apie žvalgybinę), kad pagrindiniai Šeimų maršo organizatoriai yra aiškių aiškiausi provokatoriai, veikiantys prieš valstybę (a la Vitas Tomkus, Antanas Kondrotas, Artūras Orlauskas ir t.t.), kad ten sukinėjasi tokie tipai, kaip Algirdas Paleckis, Nendrė Černiauskienė, visokio plauko antivakseriai ir sąmokslų mylėtojai?" - retoriškai klausia T. Janeliūnas savo „Facebook" paskyroje.

Jis įsitikinęs, kad priešiškus Lietuvai metodus naudojantys asmenys specialiai aštrina ir taip įtemptą padėtį, kad dar labiau būtų sukiršinta visuomenė.

Momentinė ekrano kopija


„Provokatoriai naudojasi situacija ir ją bando aštrinti tiek, kiek leis aplinkybės. Valties siūbavimui reikia papildomos jėgos ir tą sukuria šitie Šeimų maršų organizatoriai. Tai, kad tuose mitinguose atsiranda naivuolių ar „viesuolių", kurie kažkam yra „gerbiami" - tai nepaverčia viso projekto švaresniu, nei kad jis yra sumanytas. Man liūdna ir kažkiek gėda už tuos „šviesuolius", kad jie yra tokie tamsūs ir naivūs, bet čia atskira kalba", - dėstė T. Janeliūnas.

Profesorius dėstė, kad šeimų gynimo maršo organizatoriai diskredituoja ir dalies visuomenės pažiūras bei įsitikinimus.

„Tuos žmones, kurie nuoširdžiai stebisi visuomenės pokyčiais ir (galiu suprasti) baiminasi jų, kuriems nepatinka kažkokie siūlymai ar kažkokios partijos, galiu nuliūdinti - jūsų nerimą ir pasipiktinimą pavogė, sutrypė ir pavertė mėšlinu rusiškos ardomosios veiklos įrankiu.

Aš dar naiviai tikiuosi, kad prezidentas atsiribos nuo šitų veikėjų ir jų pučiamų provokacijų. Nes tai, ką jis dabar palaiko, yra maksimalus nutolimas nuo gerovės valstybės ir visuomenės - tai yra elementari antivalstybinė veikla", - rašė jis.
Naujesnė Senesni