Kaunas „nestabdo": Matijošaitis pasipiktino vaivorykštės perėja Vilniuje ir pareiškė, kad Kaune to niekada nebus

Leidimo LGBTQ+ eitynėms, planuotoms Kauno laisvės alėjoje šį rugsėjį, neišdavusi Kauno miesto savivaldybė, panašu, nusitaikė į LGBTQ+ bendruomenę. Išplatintame savivaldybės pranešime spaudai dėstoma, kad „Vilniaus pėsčiųjų perėjų nupiešta vaivorykštė sukėlė nemenką priešpriešą visuomenėje" bei piktinamasi, kad norima nubausti Kauno savivaldybė gatvės žymėjimus rombais, kurie esą „per kelerius metus išgelbėjo ne vieną žmogų". Be to, pranešime spaudai cituojamas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis aiškino, kad Kaune vaivorykštės spalvų perėjų jokiu būdu neatsiras. 

Kauno m. savivaldybė pradėjo priešinti visuomenę su LGBTQ+ bendruomene | Erikos Žigutytės/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Kauno miesto savivaldybės valdininkai, neišdavę leidimo rugsėjo 4-ąją planuotam „Kaunas pride" mitingui ir dėl to sulaukę žmogaus teisių ekspertų kritikos, nusprendė ieškoti paguodos visuomenėje. 

Išplatintame pranešime spaudai galima įžvelgti, kaip mėginama supriešinti eismo saugumą su LGBTQ+ tema. Kažkodėl nuspręsta pranešime spaudai apie gatvių žymėjimą rombais įvelti vaivorykštės spalvų, kurios tapo LGBTQ+ bendruomenės palaikymo simboliu, temą.

Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai teigiama: „Vis dėlto spalvota protesto forma sostinėje sulaukė nebylaus institucinio pritarimo, o už pėsčiųjų sveikatą ir gyvybę saugantį sprendimą Kaunui grasinama baudomis".

Pranešime cituojamas ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kuris piktinosi: „ <...> sostinėje į vaivorykštes gatvėse institucijos žiūri kur kas tolerantiškiau, nors visuomenėje reakcijos dėl to nepalyginamai priešiškesnės. Gal kažkam kliudo balta rombų spalva? Jeigu taip, menka bėda: galime rasti ir kitokių variantų, bet tik ne vaivorykštės spalvomis – čia kalbame apie veiksmingą kelio ženklą, o ne triukšmingą protesto išraišką".
Naujesnė Senesni