Homofobijos akivaizdoje tūkstančiai žmonių susirinko į „Pride" eitynes Varšuvoje

Šeštadienį, birželio 19-ąją tūkstančiai žmonių susirinko į Lenkijos sostinėje Varšuvoje vykusias „Pride" eitynes, laikomas pačiomis didžiausiomis visoje Vidurio Europoje. Lenkijoje kylant homofobiškoms nuotaikoms, eitynių dalyviai išreiškė nepritarimą Lenkijos valdžios veiksmams, kuriais ribojamos LGBTQ+ bendruomenės laisves ir teises.

Varšuvoje įvyko LGBTQ+ eitynės | Jarmo.net koliažas

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Lenkija išgarsėjo kaip homofobiška valstybė, kurioje skelbiamos „zonos be LGBT". Be to, priimami įstatymai, kuriais siekiama apriboti LGBTQ+ asmenų teises. Pavyzdžiui, valdžia dar labiau siekia apriboti LGBTQ+ asmenis galimybę įsivaikinti.

Negana to, Lenkija ir Vengrija reiškia paramą viena kitai, o būtent Vengrijoje neseniai buvo priimtas įstatymas, kuriuo draudžiama bet kokios informacijos apie LGBTQ+ asmenis sklaida jaunesniems nei 18 metų asmenims. Faktiškai tai reiškia cenzūrą, kurią pasitelkdama Vengrijos valdžia siekia suvaržyti jaunų žmonių švietimą apie įvairias žmonių tapatybes.

Dėl Lenkijos ir Vengrijos veiksmų tyrimo ėmėsi ir ES institucijos.

Po pertraukos, paskelbtos dėl COVID-19 pandemijos, išėjusi į eitynes, Lenkijos LGBTQ+ bendruomenė neslepia baimės dėl ateities šioje itin konservatyvioje šalyje.

„Mes išgyvename labai sunkų laiką, bet tuo pačiu metu einame į gatves ir sakome, kad esame stipresni nei kada nors bei neketiname pasiduoti", - teigė kampanijos prieš homofobiją atstovė Miroslawa Makuchowska. 

„Neįtikėtini vaizdai Lenkijoje šį  savaitgalį, kai tūkstančiai žmonių šventė #VaršuvosPride (angl. #WarsawPride, - jarmo.net). Ne taip seniai aktyvistai žygiavo gatvėmis nepaisydami policijos represijų ir anti-LGBTQ+ zonų", - rašė įspūdingais vaizdais savo „Twitter" paskyroje pasidalinęs Tom Knight. 


„#WarsawPride šiais metais nenuvylė. Kuo labiau mano šalyje Vyriausybė puola įvairovę, tuo daugiau žmonių parodo savo palaikymą iškeldami vaivorykštės vėliavą. Žinau, kad tebesitęsia pandemija, bet žmogaus teisės yra svarbesnės už viską", - „Twitter" antrino Cheshire Ryan.

Naujesnė Senesni