Tėvo palaikymas homoseksualiam sūnui šildo širdį: „Jam reikėjo pamatyti, kad mes jį palaikome ir esame šalia"

Tėvų palaikymas ir supratimas - labai reikalingi LGBTQ+ vaikams. Birželį minint „Pride" mėnesį, kai daugybė žmonių visame pasaulyje reiškia paramą LGBTQ+ bendruomenei, tėvas iš Oklahomos (JAV) valstijos kartu su sūnumi užkabino ant savo namo vaivorykštės spalvų vėliavą. 45-erių metų vyras taip homoseksualiam 15-mečiui sūnui parodė jį palaikantis. Šios akimirkos tampa dar prasmingesnės žinant, kad tėvas anksčiau nebuvo nusiteikęs tolerantiškai homoseksualių asmenų atžvilgiu. 

Tėvai pakeitė savo požiūrį supratę, kad jų sūnus gali būti LGBTQ+ bendruomenės dalis ir bet kada atsiskleisti | Jarmo.net koliažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Vaizdo įrašas, kuriame matyti vėliavos pakabinimo akimirkos, sparčiai išplito socialiniuose tinkluose ir sušildė ne vieno žiūrovo širdį.

Amerikietis Johnas Wyattas, itin palaikantis savo sūnų, pasakojo, kad jo šeima gyvena konservatyviai nusiteikusių kaimynų apsuptyje. Šioje bendruomenėje daugelis žmonių ant namų pasikabinę ištisus metus plevėsuojančias vėliavas, kuriomis palaiko kadenciją baigusį ir rinkimus pralaimėjusį prezidentą Donaldą Trumpą. Tačiau tuo pačiu metu rajone, kuriame šeima gyvena, nė karto niekas nebuvo išskleidęs vaivorykštės spalvų vėliavos. J. Wyattas tai nusprendė ištaisyti. 

Paties vyro požiūris į LGBTQ+ žmones itin pasikeitė, kai jie su žmona sužinojo, kad jų sūnus gali būti homoseksualus. Anksčiau itin religingas J. Wyattas ėmė skaityti literatūrą, ieškoti informacijos internete.

„Tuomet mes iš tiesų pradėjome palaikyti, nes mes žinojome, kad mūsų sūnus gali būti homoseksualus ir bet kurią akimirką atsiskleisti. Jam reikėjo pamatyti, kad mes jį palaikome ir esame šalia" - sakė J. Wyattas.

Tuo metu Cadenas, J. Wyatto sūnus, teigė jam labai pasisekė turint tokius palaikančius tėvus. Anot 15-mečio vaikino, deja, bet daugybė LGBTQ+ žmonių iš savo tėvų sulaukia ne palaikymo, homofobiškų replikų, tad tokia jo tėvų siunčiama žinia kitiems LGBTQ+ vaikų tėvams - labai svarbi.

Vaizdo įrašų dalijomosi platformoje „TikTok" publikuotą įrašą jau peržiūrėjo tūkstančiai žmonių - jis sulaukė net 450 tūkst. teigiamų įvertinimų ir 19 tūkst. komentarų.

@wyattearptulsa

Happy Pride Month to y’all, especially to my son! Love you @cadenwyatt12 #pridemonth #pride2021🏳️‍🌈 #ally #prouddad #proudmom Just do you boo…❤️

♬ Born This Way - Lady Gaga


Naujesnė Senesni