A. Tapinas kirto Nausėdai: nepriims apdovanojimo iš prezidento, kuris bendrauja su nusikaltėliais ir remia neteisėtus mitingus

Praėjusią savaitę pasiuntęs savo patarėją pasveikinti tradicines vertybes tariamai ginančių veikėjų, susibūrusių prie Prezidentūros, šalies vadovas Gitanas Nausėda nuvylė ne tik LGBTQ+ bendruomenę, bet ir žmogaus teises palaikančius žmones. Homofobiškai akcijai laiko suradęs, praėjusiais metais G. Nausėda nesusitiko su prie prezidentūros atėjusiais LGBTQ+ teisių aktyvistais. Šiais metais ne kartą pademonstravęs, kad yra ne LGBTQ+ bendruomenės pusėje, G. Nausėda sulaukė žinomo žurnalisto ir „Laisvės TV" įkūrėjo Andriaus Tapino atsako - pastarasis atsisako priimti apdovanojimą iš prezidento rankų.

Jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos/O.Posaškovos nuotr. ir stop kadras)



jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Laisvės TV komanda už Laisvės kelio bangą, sujungusią 32 valstybes, tapo 2020 metų „Global Lithuanian Leaders" apdovanojimo „Už Lietuvos garsinimą pasaulyje“ laureatais. Buvo nuspręsta palaukti, kol sąlygos leis apdovanojimus įteikti gyvai.
 
Šiandien gavome kvietimą į priėmimą pas prezidentą Gitaną Nausėdą, kurio metu prezidentas įteiktų apdovanojimą Laisvės TV ir pakviestų į pokalbį dalykinėje diskusijoje.
 
Laisvės TV vardu noriu pasakyti, kad labai vertiname „Global Lithuanian Leaders“ nuveiktus darbus ir dėkojame už įvertinimą, bet atsisakome priimti šį apdovanojimą iš Gitano Nausėdos rankų", - savo įraše antradienį pareiškė Andrius Tapinas.

Žurnalistas teigė, kad homofobišką akciją - šeimų gynimo maršą - organizuojantys asmenys yra susiję su nusikaltimais bei rengia neteisėtus mitingus. Yra žinoma, kad ne vienas akcijos organizatorių buvo teistas už kyšį, finansines aferas, įsivėlė į prekybos poveikiu skandalus, figūruoja Valstybės saugumo departamento pažymose. Plačiau apie tai galite skaityti šioje publikacijoje: Šeimos gynimo maršo veidų nuodėmės

Be to, birželio mėnesį antrąkart susibūrę prie valdžios institucijų, prieš LGBTQ+ bendruomenę nusiteikę asmenys apšaukė ir necenzūriniais žodžiais iškoneveikė Seimo narį Matą Maldeikį, liepė jam ruošti kartuves.

„Pasirinkusi bendrauti su nusikaltėliais ir remdama neteisėtus mitingus, kurių metu siūloma karti Seimo narius, prezidentūra pamynė mums svarbias vertybes, prarado bet kokį pasitikėjimą ir tapo toksiška vieta, su kuria nenorėtume savęs sieti.
 
Dabartinis prezidentas ne tas žmogus, kuris gali kalbėti apie vienybę, liudyti pilietiškumą ir tėvynės meilę, todėl apgailestaujame, bet šiame renginyje nedalyvausime", - pareiškė A. Tapinas.

Pranešama, kad apdovanojimų ceremonijoje nedalyvaus ir Lietuvos technologijų įmonė „NanoAvionics" bei jos įkūrėjai Linas Sargautis ir Vytenis Buzas. 

Jie dėstė: „Esame už lygias teises, pagarbą žmogui, o taip pat prieš visuomenės supriešinimą bei supriešinimo galių rėmimą - vertybes kurios yra bet kurios progresyvios visuomenės (o taip pat mūsų įmonės veiklos) variklis.

Didžiuojamės NanoAvionics apdovanojimu už lietuviškų idėjų proveržį pasaulyje - manome, kad Lietuva yra turtinga savo žmonių pasiekimais ir turi ką pasauliui papasakoti, tačiau matome, kad šiuo metu labai trūksta paramos fundamentaliems žmogaus teisių principams.

Todėl šiuo apdovanojimu pasidžiaugti kartu su Prezidentūra negalime".
Naujesnė Senesni