Nausėdos flirtas su homofobais tęsiasi

Prezidentūra sureagavo į šios savaitės įvykius, kai prie Seimo, Vyriausybės ir prezidentūros susirinko mitinguotojų būrys, kuris, tam neturėdamas leidimo, būrėsi į didesnes nei 15 žmonių grupes ir dėstė homofobiškus reikalavimus, pavyzdžiui, užkirsti kelią Partnerystės įstatymui bei atšaukti Vyriausybės ar Seimo narius, palaikančius LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą. Mitinguotojai puldinėjo ir savo nuomonę pareikšti atvykusius LGBTQ+ bendruomenės narius - pastaruosius iš protesto turėjo lydėti policija. Tačiau prezidentui Gitanui Nausėdai tai neužkliuvo. Priešingai - prezidentūra pasveikino homofobų mitingą.
 
Gitanas Nausėda | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Antradienį „kovotojai" už tariamas tradicijas rinkosi prie Seimo, trečiadienį mitinguotojai būrėsi prie Vyriausybės, o ketvirtadienį – prie Prezidentūros.

„Dėkojame jums už aktyvumą, parodėte, kad lietuviai yra aktyvi tauta. Jūs parodėte, kad savo nuomonę ir savo įsitikinimus jūs galite ginti, rodydami tai, girdėdami tą poziciją iš valdžios, kuriai nepritariate. Jūs netylite, jūs kalbate ir sakote. Tai pirmiausia ačiū jums už aktyvumą“, – ketvirtadienį Simono Daukanto aikštėje sakė prezidento patarėjas Povilas Mačiulis ir perdavė linkėjimus nuo G. Nausėdos.

Jis paminėjo ir tai, kad G. Nausėda dalyvauja Europos vadovų tarybos susirinkime. „Turbūt puikiai žinote, kad ir prezidentą iš EVT bando išstumti kai kurie politikai“, – apie premjerės Ingridos Šimonytės ir G. Nausėdos mūšį dėl to, kas turi vykti į tarybą, užsiminė P. Mačiulis, o mitinguotojai ėmė skanduoti „neleisime".

Tai - ne pirmas toks G. Nausėdos išstojimas. Jis vaizdo įrašo pasveikinimu kreipėsi ir gegužės 15-ąją į Vingio parke susirinkusius žmones, kurie taip pat piktinosi „genderizmo ideologija", „LGBT propaganda" bei aiškino ginantys „tradicines" vertybes. Tiesa, kaip neapykanta LGBTQ+ bendruomenei dera su vertybėmis, neaišku.
Naujesnė Senesni