Šeimų maršo organizatorius A. Kandrotas turi ryšių su Baltarusijos režimu?

Vienas iš „Laisvės TV" įkūrėjų, žinomas žurnalistas Andrius Tapinas ketvirtadienį pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti homofobiškų mitingų - šeimų gynimo maršo - organizatorius Antanas Kandrotas šalia, kaip teigia A. Tapinas, Baltarusijos diplomatinio automobilio. Ne vienoje baudžiamojoje byloje dėl finansinių aferų figūruojantis veikėjas naujienų portalui lrt.lt patvirtino, kad fotografijoje tikrai jis. Nejaugi prieš LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą aršiai pasisakantis A. Kandrotas turi ryšių su Baltarusijos režimu? 

Fotografijoje matomas Antanas Kandrotas | Facebook/Andrius Tapinas 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Atkreipiu dėmesį į naująjį prezidentūros draugą ir vieną iš Šeimų sąjūdžio lyderių Antaną Kandrotą – Celofaną, kuris neseniai davė interviu Baltarusijos televizijai, pasakodamas, kokia bloga yra Europos Sąjunga

Nuotrauka šviežia ir tikrai įdomi. Joje užfiksuotas Celofanas, kuris Viada degalinėje Vilniuje sėda prie prabangaus „Jaguar“ automobilio vairo. Dar įdomesni raudoni automobilio numeriai – juos patikrinę specialistai man beveik 100% garantavo, kad tai yra draugiškosios Baltarusijos diplomatiniai numeriai ir jiems priklausantis automobilis.", - rašo žurnalistas. 

A. Tapinas teigia, kad A. Kandrotu turėtų susidomėti Valstybės saugumo departamentas.

„Dar įdomiau, kad diplomatinio automobilio bet kas vairuoti negali, tam reikalingas specialus leidimas, kurį, matyt, Celofanui yra suteikusi Baltarusijos ambasada. Jei neklystu, tokiu atveju automobilio vidus yra traktuojamas kaip Baltarusijos teritorija ir mūsų pareigūnai turi ribotas galimybes kažką padaryti.

Nebent yra tolimas variantas, kad diplomatiniai numeriai nebegalioja ir automobilį Celofanas vairuoja nelegaliai, kaip buvo nutikę prieš kelerius metus Medininkų poste sulaikytam baltarusiškų cigarečių kontrabandininkui, kuris bandė vaizduoti diplomatą. Valstybės saugumo departamentas, gal pasidomėkit kokią laisvą minutę turėdami", - savo įraše socialiniame tinkle „Facebook" rašė žurnalistas.

A. Kandrotas lrt.lt patvirtino, kad nuotraukoje tikrai matomas jis, bet atsisakė komentuoti, ar tikrai vairuoja Baltarusijos diplomatinį automobilį teigdamas, kad tai yra „neskelbiama informacija".

Fotografijoje matoma tik dalis automobilio numerio, dėl to patvirtinti, kad jis tikrai priklauso Baltarusijos ambasadai, negalima. VSD žiniasklaidai įvykio pranešė nekomentuosianti.

Kaip lrt.lt sakė politikos apžvalgininkas Marius Laurinavičius, tai, jog žmogus važinėja automobiliu su Baltarusijos diplomatiniais numeriais, reiškia, jog asmuo susijęs su Baltarusijos režimu. Anot jo, A. Kandrotas savo veiksmais jau ne kartą pademonstravo, jog turėtų būti susijęs su Lietuvai nedraugiškomis valstybėmis. Pasak M. Laurinavičiaus, A. Kandrotas atvirai reiškia prokremliškas mintis. Tuo, dėstė politikos apžvalgininkas, turėtų susidomėti ir specialiosios tarnybos, reaguoti reikėtų ir politikams.
Naujesnė Senesni