„Socdemus" paliekančio LGBTQ+ teisių aktyvisto laiške - priekaištai daliai LSDP narių Seime dėl balsavimo prieš partnerystę

Išeinu iš LSDP partijos. Daugiau negu 10 metų aktyvios veiklos, nepaisant homofobiško sutikimo jau pirmąją priėmimo į organizaciją dieną. Būdamas partijoje nuosekliai skatinau partijos kolegas atrasti ir suprasti socialdemokratines vertybes – laisvę, lygybę ir solidarumą. Ne kartą teko atlaikyti mano ar man brangių žmonių atžvilgiu skleidžiamą neapykantą, šlykščias apkalbas, tyčinius blokavimus siekiant įgyvendinti veiklą partijoje ir pan. Gintautui Paluckui tapus pirmininku, kultūra partijoje pradėjo gerėti, tačiau, deja, persilaužimas neįvyko.

A. Rudomanskis | Jarmo.net koliažas (LSDP ir asmeninio archyvo nuotr.)



Artūras Rudomanskis

LGBTQ+ teisių aktyvistas, buvęs LSDP narys


Kairiųjų įsitikinimų vedinas kviečiau savo draugus, bendražygius solidariai padėti bei prisidėti prie laisvės ir lygybės vertybių stiprinimo. Kartu su jais vedėme mokymus, konferencijas, kūrėme vidines partines organizacines grupes, nešėme LSDP vėliavą į žmogaus teisių gynimo renginius, mezgėme tarptautinius ryšius su Europos kairiaisiais, parašėme begalę straipsnių, dalyvavome įvairiose televizijos laidose, rengėme įstatymų projektus, rinkimų kampanijas ir t.t. 

Tačiau šiandien visus, kuriuos pakviečiau į partiją, raginu neskubant apsvarstyti buvimą joje, nes daugiau nebeprašau Jūsų likti LSDP – apsispręskite patys.

Partnerystės įstatymo projekto pateikimo kontekste supratau, kad didesnei daliai LSDP narių, nuoširdžiai remtiems atstovams Seime, esu mažiau žmogus. LSDP, kuri save priskiria Europos progresyviųjų komandai, balsuodami pralenkė net konservatoriai. Man gėda ir apmaudu, nes išpažįstantys tikrąsias kairiąsias vertybes dešimtmečiais nediskutuoja dėl žmogaus teisių – tikri kairieji garantuoja ne tik lygias teises, bet ir galimybes. Nes žmonės gyvena čia ir dabar.

Nebepriekaištaukite dėl LSDP – visada buvau aktyvus ir kovingas žmogaus teisių gynėjas – jūs buvote neteisūs priekaištaudami ir permesdami atsakomybę už LSDP narius, kurie nepalaiko žmogaus teisių.

Išeinu su niekuo nesusipykęs ir tikiu, kad su kai kuriais jau buvusiais kolegomis bendradarbiausime ateityje, nes partijoje tikrai yra man brangių bendraminčių. Išeidamas iš LSDP naujai išrinktai pirmininkei bei jos komandai norėčiau palinkėti atsigręžti į kairiąsias vertybes nepaisant partijos buldozerio, kuris dažnai nestabdydamas važiuoja per žmogaus teises ir galimybes, per dirbančiųjų apsaugą nuo išnaudojimo bei progresą.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni