Su STT agentais į dvikovą įsivėlusio Puidoko pareiškimas, kad esą jam keršijama dėl pasipriešinimo LGBTQ+ bendruomenei, sukėlė juoką

Darbo partijos frakcijos atstovas Seime Mindaugas Puidokas, ne kartą išsakęs savo neigiamą nuomonę apie LGBTQ+ asmenis, ketvirtadienį praleido audringai. Politiko kabinete apsilankė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, kurie atliko kratą dėl galimos M. Puidoko padėjėjo Kęstučio Motiečiaus korupcijos. Seimo narys teigia patyręs STT pareigūnų smurtą. Plenarinio posėdžio metu jis aiškino, kad neva jam keršijama, nes jis nepalaikė Partnerystės įstatymo ir Stambulo konvencijos.

Mindaugas Puidokas | M. Ambrazo/Seimo kanceliarijos nuotr.


Andželika Bytautaitė, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„STT Centrinė tyrimų valdyba, gavusi Lietuvos Respublikos Seimo nario Mato Maldeikio pranešimą apie bandymą jį papirkti, pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šiandien sulaikytas Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas K. M., kuris yra įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu", - rašoma STT pranešime spaudai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. Motiečius Lietuvos Respublikos Seimo patalpose pasiūlė Seimo nariui M. Maldeikiui 50 tūkst. eur kyšį, už kurį, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ir (ar) atidėtas neribotam laikui Lietuvos Respublikos loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektas.


„Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo atliktos kratos Lietuvos Respublikos Seime, kitose tyrimui reikšmingose vietose. Buvo atlikta krata Seimo nario M. Puidoko kabinete. Taip pat buvo atlikta jo asmens krata. Jos metu siekiant paimti tyrimui reikšmingus daiktus (mobiliuosius telefonus), nebuvo vykdyti pareigūnų teisėti reikalavimai ir jiems buvo pasipriešinta. Dėl šios priežasties tyrimui reikšmingi daiktai buvo paimti prievarta", - pažymėjo STT.

M. Puidokas Seime kalbėjo, kad neva taip jam keršijama.

„Suprantu, kad tai yra kerštas už mano politinę aktyvią vieklą dėl Partnerystės įstatymo, dėl Stambulo konvencijos, bet, kolegos, jei yra, kas manęs labai nemyli, esu įsitikinęs, kad taip neturėtų būti elgiamąsi nei prieš vieną Seimo narį“, – kalbėjo M. Puidokas.

Į M. Puidoko pareiškimą dėl prieš jį taikyto smurto satyriškai sureagavo puslapis „Pavogtas Landsbergio šiferis" | Momentinė ekrano kopija


M. Puidokui įtarimai nėra pareikšti. 

Tyrimą dėl korupcijos kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

„LGBTQ galios paradoksas. Galime susidoroti su parlamentarais pasitelkdami slaptąsias tarnybas, bet priimti net išplauto partnerystės įstatymo - niekaip!", - savo „Facebook" įraše ironizuoja žmogaus teisių apžvalgininkas Simonas Bartulis. 



„Be komentarų. Puidokas Seimo salėje teigė, kad STT apsilankė dėl jo politinės veiklos - suprask priešinosi LGBT, organizavo šeimos maršą. Ar ką nors sakė apie padėjėjo siūlytą kyšį kitam Seimo nariui? Kokį dar kyšį!", - į M. Puidoko pareiškimą sureagavo ir Seimo narys  Domas Griškevičius

 
Naujesnė Senesni