T. V. Raskevičius tikisi prezidento pagalbos

Seimo narys, Laisvės frakcijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius, vertindamas prezidento Gitano Nausėdos sprendimą nepasmerkti Vengrijoje priimto „gėjų propagandos" įstatymo, sako, kad šalies vadovas turėjo savo motyvus ir argumentus, bet primena, kad Europos žmogaus teisių teisme (EŽTT) šiuo metu nagrinėjama byla dėl Lietuvoje galiojančiojančio panašaus įstatymo. 

T. V. Raskevičius ir A. Armonaitė | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net jau rašė apie anapilin iškeliavusios rašytojos Neringos Dangvydės vaikams skirtą knygą „Gintarinė širdis", kurioje yra aprašyta dviejų vienas kitą mylinčių princų istorija. Dėl LGBTQ+ temos ši knyga buvo išimta iš prekybos. Rašytoja dėl tokios cenzūros, nukreiptos į LGBTQ+ bendruomenę, bylinėjosi nacionaliniuose teismuose, o kai pralaimėjo ir buvo įpareigota atlyginti net 4 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų, kreipėsi į EŽTT. Deja, taip ir nesulaukusi sprendimo, N. Dangvydė mirė, tačiau byla vis dar nagrinėjama.

Parlamentaras T. V. Raskevičius naujienų portalui delfi.lt komentavo, kad Lietuvoje galiojantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymas bus pakeistas po to, kai EŽTT priims sprendimą, jog šis įstatymas pažeidžia žmogaus teises. Laisvės frakcijos atstovas kalbėjo besitikintis prezidento G. Nausėdos pagalbos.

„Nes tikrai ne laiškais, o įstatymo pakeitimais tos problemos sprendžiamos“, – delfi.lt cituoja T. V. Raskevičių.

Pasak politiko, bene 20 metų Lietuvoje vyravo „politinė tyla" LGBTQ+ teisių tema, tad džiugu, jog pastaruoju metu imta apie tai kur kas garsiau diskutuoti.

BNS rašo, kad G. Nausėda viešėdamas Briuselyje pareiškė besitikintis, kad jau šį rudenį Lietuvoje pagaliau pavyks sureguliuoti tos pačios lyties asmenų santykius, tiesa, prezidentas akcentavo, kad būtina gerbti Konstituciją ir kitus Lietuvos įstatymus.

T. V. Raskevičius primena 2019 metų Konstitucinio Teismo išaiškinimą, pagal kurį šeima apibrėžama pagal santykių turinį, o ne pagal ją sudarančių asmenų lytį, tad būtina apsaugoti ir tos pačios lyties asmenų šeimas.
Naujesnė Senesni