Mirė žurnalistas, sužeistas Sakartvele per išpuolį prieš LGBTQ+ aktyvistus

Sakartvelo teisėsaugininkai sekmadienį pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl operatoriaus, kuris anksčiau šią savaitę buvo sužeistas per nacionalistų įvykdytą išpuolį prieš LGBTQ+ aktyvistus, mirtį.

Tbilisyje policijos apsuptyje protestavo LGBQ+ asmenys | Twitter.com/Shamemovement


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ eitynių organizatoriai, pirmadienį prasidėjus riaušėms sostinės centre, kai buvo užpulti LGBTQ+ asmenys ir žurnalistai, Sakartvele atidėjo eitynes ir jas surengė antradienį. Pirmadienį būta sunkiai sužeistų asmenų. Organizuotos asmenų grupės ne tik atakavo žurnalistus, bet ir įsiveržė į Tbilisyje esantį LGBTQ+ biurą, išdaužė jame buvusią įrangą.

Per pirmadienio įvykius sumuštą operatorių Aleksandrą Lashkaravą negyvą savo namuose rado jo motina, sekmadienį pranešė kanalas „TV Pirveli“.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad policija pradėjo baudžiamąją bylą, tačiau pareiškime žurnalisto mirties priežasties neatskleidė.

Po šios žinios Tbilisyje sekmadienį prasidėjo eitynės, kuriose dalyvaujantys žmonės pareikalavo nubausti asmenis, atsakingus už išpuolius tiek prieš LGBTQ+ bendruomenę, tiek prieš reporterius.

Jarmo.net primena, kad pirmadienį Tbilisyje turėjo įvykti „Pride" eitynės, tačiau agresyvi ir įsiutusi minia išėjo į gatves ir puolė LGBTQ+ asmenis. Vaizdo įrašuose iš įvykio vietos matyti, kaip į žurnalistus paleidžiami kumščiai, daužomos jų kameros. Riaušininkus tramdė policijos pareigūnai.

Žemiau pateikiami vaizdo įrašai, kuriame matyti homofobiškai nusiteikusių asmenų vykdomas smurtas, žurnalistų atakavimas. Įrašų nerekomenduojama žiūrėti jautresnės psichikos asmenims.

Naujesnė Senesni