Kaune neliko vaivorykštės suoliuko

Neapykanta Lietuvoje prieš LGBTQ+ asmenis liejasi per kraštus. Skelbiama, kad Kaune buvo pavogtas suoliukas, nudažytas vaivorykštės spalva. Nors už vagystę yra baudžiama, o jeigu nusikaltimas padarytas dėl neapykantos prieš LGBTQ+ bendruomenę, tai tampa sunkinančia aplinkybe, vagių tai neišgąsdino.
 
Parke vaivorykštės suoliuko neliko | Gintaro Furmanavičiaus/Facebook nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Už prekybą poveikiu teistas kaunietis Gintaras Furmanavičius pasidžiaugė tokia naujiena savo „Facebook" paskyroje penktadienį pasidalijęs nuotraukomis, kuriose matyti kadras, kai suoliukas stovėjo parke, o kitame kadre matyti vaizdas, kai jo neliko. Į šeimos gynimo maršo organizatorių gretas pasišovęs įsilieti kaunietis sulaukė gausaus savo sekėjų džiūgavimo. 

Portalas diena.lt rašo, kad suoliukas stovėjo Kauno Vytauto parke. 

Kaune pastaruoju metu daug kalbama apie LGBTQ+ bendruomenę. Šiuo metu tarp eitynių „Kaunas Pride" organizatorių ir Kauno miesto savivaldybės vyksta teisinis ginčas, persikėlęs į administracinį teismą, dėl eitynėms Laisvės alėjoje leidimo neišdavimo. Be to, Kauno miesto savivaldybė, kai kurių menininkų teigimu, norėjo, kad Kaune neįvyktų diskusija apie LGBTQ+ bendruomenės ir meno santykį, dėl to renginį norėta atšaukti, bet kilus pasipiktinimo bangai, galiausiai diskusija buvo surengta. 

LGBTQ+ palaikymo simboliu išmarginti suoliukai tampa taikiniu ne pirmą kartą. Štai gegužės mėnesį Vilniaus rotušės aikštėje suolas, nuspalvintas vaivorykštės spalvomis, netrukus buvo išterliotas, dėl ko taip pasielgusiam vyrui pareigūnai skyrė baudą. 

Už suolo vagystę pagal Baudžiamąjį kodeksą nusikaltėliai gali būti baudžiami viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Jeigu būtų pripažinta, kad įvykdyta smulki vagystė, tuomet chuliganai atsakytų pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, pagal kurį vagystė, sukčiavimas, turto pasisavinimas ar iššvaistymas, kai pagrobto, įgyto, pasisavinto ar iššvaistyto turto vertė neviršija trijų bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki keturių šimtų eurų.
Naujesnė Senesni