Norėdamas padrąsinti suknią dėvintį sūnų, tėvas pasipuošė kartu: „Galime išmokyti jį drąsos būti savimi"

Skotas Stiuartas (Scottas Stuartas) yra Kolino – didelio filmo „Ledo šalis“ (Frozen) gerbėjo – tėtis. 37 m. Skotas pasakojo, kad jo sūnus nuo mažens įsimylėjo karalienę Elzą ir viską, kas susiję su ja, netgi turėjo lėlę Elzą.

Tėvas ir sūnus vilki suknias | Instagram/scottcreates

Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kai pasirodė „Ledo šalis 2“, Kolinas panoro eiti į kino teatrą vilkėdamas karalienės Elzos suknele... Ką padarė tėtis? Taip pat pasipuošė Elzos suknele. Artėjant filmo dienai, Skotas ėmė nerimauti, kad žmonės tyčiosis iš jo dėl suknelės. 

„Jaučiu, kad tokiais momentais mes galime išmokyti vaikus bėgti nuo savęs, nuo to, ką jie myli ir stengtis įtikti aplinkiniams, arba galime išmokyti jį drąsos būti savimi. Pasirinkome išmokyti jį būti savimi. Ir norėdamas jį palaikyti apsivilkau Elzos suknelę“, – pasakoja Skotas.

Istorija Skotas pasidalijo „TikTok'e", ji sulaukė daugiau nei 10 milijonų peržiūrų.

O istorijos pradžia tokia: vieną dieną Kolinas iš vaikų darželio grįžo verkdamas, nes kažkas pasakė, kad Elza skirta mergaitėms. Tuomet Skotas nusprendė, kad visada palaikys sūnų, net jei tai prieštaraus jo ar aplinkinių lūkesčiams. 

„Jei mano sūnus nori daryti kažką, kas neatitinka lyties „normų“, aš darysiu tą patį, kad jis matytų, jog yra visiškai gerai būti vyru ir apsivilkti suknelę“, – sakė Skotas.

Savo video Skotas nori paskatinti tėvus palaikyti savo vaikus ir padėti jiems atsiskleisti už „tradicinių“ lyčių ribų.

Skotas taip pat parašė knygą vaikams „Rožinis mano šešėlis“ (angl. My Shadow is Pink), kurioje pasakoja apie berniuką, kuriam nepriimtinas jo rožinės spalvos šešėlis, nes jo tėčio šešėlis – mėlynas. Berniukas sužino, kad kartais žmonės gali turėti kitos spalvos šešėlius, jis išmoksta mylėti save ir susitaiko su savo rožiniu šešėliu.

Pagal Skoto ir Kolino istoriją planuojama sukurti kino filmą.

Parengta pagal fempositive.com

Naujesnė Senesni