Pietų Korėjos reperis linki kiekvienam LGBTQ+ žmogui drąsos

Pietų Korėjos reperis Kang Minsoo, kurio sceninis vardas Aquinas, siekia įkvėpti jaunus žmones visame pasaulyje nebijoti savo tapatybės. Jis atsiskleidė esantis biseksualios orientacijos ir palinkėjo LGBTQ+ bendruomenei drąsos. Toks žingsnis - labai drąsus vis dar konservatyvioje P. Korėjos visuomenėje.

Aquinas | Instagram.com/loveyouraquinas nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


K. Minsoo 2019 metais dalyvavo P. Korėjos televizijos laidoje „High School Rapper", kurioje užėmė 2-ąją vietą. Taip pat jis nušvito repo varžytuvių pasirodyme „Show Me The Money" 2016 metais, o praėjusiais metais išleido savo albumą.

Antradienį Aquinas savo „Instagram" paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuota biseksualios orientacijos asmenis simbolizuojanti vėliava, ant kurios anglų kalba parašyta: „Esu esu biseksualus". 

Šis pranešimas tarp reperio gerbėjų sukėlė tikrą audrą. Tūkstančiai jų siuntė linkėjimus, palaikymo žinutes.

Korėjos naujienų portalui SpotTV jis teigė, kad apie atsiskleidimą jis pradėjo galvoti likus 3-4 valandoms iki šios nuotraukos paskelbimo. 

Aquinas  dėstė, kad jam buvo apmaudu slėpti savo tapatybę nuo visuomenės, be to, vaikinas siekė suteikti drąsos kiekvienam LGBTQ+ žmogui. 

„Mūsų visuomenėje LGBTQ+ žmonės vis dar diskriminuoja mi ir kritikuojami", - apgailestavo reperis. 

Jis teigė besijaudinęs dėl šeimos narių reakcijos. 

Aquinas pažadėjo ateityje pradėti kurti LGBTQ+ tematika. 

Jis tapo vienu nedaugeliu Pietų Korėjoje kalbančiu viešai apie savo tapatybę. Nors tos pačios lyties asmenų santykiai šioje šalyje nėra kriminalizuoti, tačiau visuomenės požiūris tebėra konservatyvus. 

Naujesnė Senesni