Po prezidento žodžių Raskevičius trauktis neketina

Seimo narys, Laisvės frakcijos Seime atstovas Tomas Vytautas Raskevičius, išgirdę prezidento Gitano Nausėdos repliką, jog pastarasis nebūtų pasirašęs Partnerystės įstatymo, trauktis neketina. Politikas sako, kad partnerystės įstatymo sąvoka bus pakoreguota. Prezidentas yra išreiškęs kritiką, kad partnerystė ir santuoka yra pernelyg sugretinamos, įstatymu tai taptu pernelyg panašu.

T. V. Raskevičius | Seimo kanceliarijos/Džojos Gundos Barysaitės nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

T. V. Raskevičius „Delfi" kalbėjo pagaliau išgirdę iš prezidento poziciją, kodėl šalies vadovas nebūtų pasirašęs įstatymo, numatančio galimybę ir tos pačios lyties asmenims įteisinti savo santykius. Politikas akcentavo, kad susitikimo su prezidentūros atstovais metu tokio argumento nebuvo išgirdęs. Šiuo metu Seimas projektą yra grąžinęs tobulinti, tikimasi prie šio klausimo grįžti rudenį.

Anot T. V. Raskevičiaus, partnerystę apibrėžti kaip dviejų asmenų gyvenimą nesusituokus nėra problema, nes neva toks apibrėžimas nėra šio įstatymo esmė.

Pirminiame įstatymo projekte partnerystė buvo apibrėžiama taip: „Partnerystė yra dviejų asmenų (partnerių) bendro gyvenimo faktas, įregistruotas teisės aktų nustatyta tvarka, su tikslu sukurti ar (ir) plėtoti, apsaugoti partnerių santykius, grindžiamus pastoviais emocinio prieraišumo, tarpusavio supratimo, atsakomybės, pagalbos, pagarbos ir (ar) panašiais ryšiais bei savanorišku apsisprendimu prisiimti tam tikras teises ir pareigas".
Naujesnė Senesni