Kauno savivaldybė aklavietėje? Teismo prašė daugiau laiko pasiaiškinimui dėl LGBTQ+ eitynėms nesuteikto leidimo

Regionų apygardos administracinį teismas birželio 29-ąją priėmė nutartį nagrinėti Gegužės 1-osios profesinės sąjungos skundą dėl to, jog Kauno miesto savivaldybė net 3 kartus atsisakė su organizacija suderinti rugsėjį planuojamas LGBTQ+ bendruomenės ir jos palaikytojų eitynes. Kauno miesto savivaldybė prašė pratęsti terminą atsiliepimui pateikti. 

Asociatyvi teismai.lt nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Tiesa, kada teismo salėje susirems eitynių organizatoriai ir savivaldybės atstovai, kol kas nėra aišku. 

„Skundas priimtas ir bus nagrinėjamas teisme, tačiau posėdžio laikas šiuo metu dar nėra paskirtas“, – teigė Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Miglė Pavliukovičienė

Regionų apygardos administracinio teismo vyriausioji specialistė Evelina Talalienė sakė, kad Kauno miesto savivaldybei suteiktas 14-kos dienų terminas atsakymui į skundą pateikti. 

„Skundas nagrinėtinas šiame teisme ir atitinka skundo padavimo reikalavimus“, – minėjo E. Talalienė portalui lrt.lt ir pridūrė, kad Kauno miesto savivaldybė per 14-ką dienų taip pat turės pateikti visus su skundo dalyku susijusius dokumentus. 

E. Talalienė žiniasklaidai komentavo, kad Kauno miesto savivaldybė prašė pratęsti terminą atsiliepimui pateikti iki liepos 26-osios, tačiau tokį reikalavimą atsisakyta tenkinti. 

„Terminas atsiliepimui pateikti pratęstas kelioms dienoms. Atsisakyta pratęsti terminą iki liepos 26 d. nesant objektyvių termino pratęsimo priežasčių“, – lrt.lt nurodė E. Talalienė.

LGBTQ+ eitynes planuojama surengti rugsėjo 4-ąją. Anksčiau interviu portalui jarmo.net Gegužės 1-osios profesinės sąjungos atstovai teigė: „Nors iki rugsėjo 4-osios dar daug laiko, yra pakankamai teisinių instrumentų procesą užtęsti, tačiau mes pilnai tam pasiruošę, turime bendruomenės palaikymą bei teisininkų pagalbą. Tokie atsisakymai derinti norimus maršrutus nėra beprecedentis įvykis, todėl galime naudotis jau sukauptomis patirtimis. Tačiau yra pikta ir liūdna, kad reikia kalbėti apie susirinkimo įstatymą, o ne apie problemas, kurias keliame savo manifeste".
Naujesnė Senesni