Šaltiniai: dėl homofobiško įstatymo prieš Vengriją bus pradėta pažeidimo procedūra

Naujienų agentūra AFP trečiadienį praneša, kad Europos Komisija (EK) planuoja imtis teisinių priemonių dėl Vengrijoje priimto „gėjų propagandos" įstatymo. Šaltinis žiniasklaidą informavo, kad trečiadienį Vengrijos premjerą Viktorą Orbaną pasieks perspėjimo laiškas, o ketvirtadienį bus pradėta pažeidimo procedūra.

Ursula von der Leyen siekia, kad Viktoro Orbano vadovaujama Vyriausybė pajustų savo homofobiškų veiksmų pasekmes | Jarmo.net koliažas (Manfred Weber, Mufid Majnun/Unsplash ir „The Left" nuotr.)


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Praėjusį ketvirtadienį Vengrijoje įsigaliojo kovos su pedofilija įstatymas, kuriame, be kita ko, minima, jog jaunesniems nei 18-kos metų asmenims informacija apie LGBTQ+ bendruomenę ar lytinę tapatybę yra žalingas turinys.

Tokiu būdu pedofilija sutapatinama su homoseksualumu ir taip visuomenei skleidžiama klaidingos žinios, LGBTQ+ asmenys yra demonizuojami. 

EK pirmininkė Ursula von der Leyen dar praėjusią savaitę įspėjo, jog ES pasinaudos savo galia, kad įstatymas būtų pakeistas arba panaikintas ir LGBTQ+ bendruomenė Vengrijoje nebūtų prilyginta turiniui, darančiam žalingą poveikį nepilnamečiams. 

Ursula von der Leyen | „The Left" nuotr.


EK laiškas - pirmasis žingsnis procese, kurio metu gali būti pradėta byla Europos Teisingumo teisme, rašo lrt.lt 

Be to, dėl pažeidimo Vengrijai gali grėsti finansinės baudos. Verta pabrėžti, kad EK dar nepatvirtino Vengrijos atsigavimo po COVID-19 plano. Vengrijos valdžia siekia užsitikrinti bent 7,2 mlrd. finansavimą, kuris turėtų padėti atgaivinti pandemijos nustekentą ekonomiką,

Anksčiau jarmo.net jau rašė apie tai, kad šaltiniai pranešė, jog pažeidimo procedūrą EK planuoja pradėti ir prieš Lenkiją, kurioje skelbiamos „zonos be LGBT".
Naujesnė Senesni