Šimonytė kirto Nausėdai: nesupranta prezidento pozicijos dėl LGBTQ+

Premjerė Ingrida Šimonytė, kalbėdama LRT radijo laidoje „Svarbus pokalbis“, kurioje temos sukosi apie LGBT bendruomenę bei Partnerystės įstatymo projektą, pareiškė, kad prezidento Gitano Nausėdos pozicija jai šiais klausimais yra nesuvokiama. Ministrė pirmininkė teigė mananti, kad šalies vadovas turėtų išreikšti aiškią savo poziciją, kurią turėtų bent pamėginti apginti.

I. Šimonytė | Seimo kanceliarijos/O.Posaškovos nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Prezidentas G. Nausėda elgiasi kiek dviprasmiškai: viena vertus, jis pasveikino homofobiško maršo dalyvius, gegužės 15-ąją susirinkusius į Vingio parką, o vėliau patarėjo lūpomis perdavė linkėjimus birželį įvykiais panašiai akcijai prie prezidentūros, kita vertus, šalies vadovas teigia, kad partnerystę sureguliuoti reikėtų.

„Nuoširdžiai, man ne visada yra lengva suprasti", - apie prezidento pasisakymus kalbėjo I. Šimonytė ir pabrėžė, kad prieš kelis metus vykusios prezidento rinkimų kampanijos metu ji ir G. Nausėda diskutavo LGBTQ+ bendruomenės klausimais ir, anot premjerės, G. Nausėda siekė išvengti šios temos nes klausimas visuomenėje išlieka jautrus.

„Aš manau, kad tokiais klausimais savo nuomonę kaip tik reikia pasakyti ir reikia bandyti ją apginti“, - prezidentą paragino I. Šimonytė.

Politikė teigė, kad tarp šalies vadovų nėra bendro sutarimo dėl LGBT bendruomenės klausimų, kita vertus, anot premjerės, tokia situacija yra natūrali, nes valstybę valdantys asmenys neturi vienas kitam įsakinėti net jeigu tam tikrais klausimais nuomonės ir nesutampa.

„Tai yra tie klausimai, kurie labai priklauso nuo kažkokių asmeninių įsitikinimų, asmeninių vertybių ir galbūt akcento, kurį vienai ar kitai vertybei teikia konkretus žmogus. Tiesiog taip yra, manau, kad nei aš išauklėsiu kitą kokį nors valstybės vadovą, nei kitas valstybės vadovas išauklės mane. Jei aš tuo tikiu, tai, matyt, aš tuo ir tikėsiu, lygiai taip pat, kaip, tarkime, ekscelencija prezidentas galbūt tiki kitu dalyku", - sakė I. Šimonytė.

Premjerė teigė mananti, kad prezidentas laikosi tradicinių nuostatų.

„Iš to, ką tenka matyti, man atrodo, kad prezidentas tiesiog laikosi vadinamosios tradicinės, nors nežinau, kaip tiksliai tai įvardyti, bet tokio konvencinio supratimo, kad, jei žmonės yra kažkokie kitokie, tarkime, turi kitokią seksualinę orientaciją, tai taip – jie gali gyventi, bet tegul nesidemonstruoja“, - kalbėjo I. Šimonytė.
Naujesnė Senesni