Trispalvę kaip homofobijos simbolį pasitelkusi picerija Šiauliuose sukėlė pasipiktinimo bangą

Šiauliuose įsikūrusi picerija nusprendė savo klientams pristatyti trispalvės spalvų dėžutes. Ši iniciatyva neatrodytų prastai, jeigu ne verslo požiūris į LGBTQ+ bendruomenę. „Gustuko picerijos" atstovai teigia palaikantys „Tradicinės šeimos sąvoką", būtent dėl to teigia ir sukūrę šias dėžutes. Toks maisto įstaigos elgesys sukėlė pasipiktinimą, nemažai žmonių suprato, kad tokia pozicija yra nusitaikyta į LGBTQ+ bendruomenę. Be kita ko, galima paminėti, kad kita picerija „Brooklyn Partners" anksčiau paskelbė apie partnerystės picas siekdama palaikyti LGBTQ+ asmenis.

Jarmo.net koliažas | Momentinė ekrano kopija ir „Brooklyn Partners“ nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Keista detalė - „Gustuko picerijos" reklamoje LGBTQ+ bendruomenė kažkodėl yra vadinama „viena visuomenės pasaulėžiūra". Be to, reklamoje restoranas pareiškė palaikantis kitą - likusią - visuomenės dalį, suprask, tą, kuri pasisako už „tradicines šeimas".

„Pastebėjome, kad paskutiniu metu nemažai verslų išreiškė palaikymą vienai visuomenės pasaulėžiūrai.

Gyvename laisvoje šalyje, tad visi galime turėti savo nuomonę ir ją išreikšti...

Bet šiuo klausimu mes palaikysime likusią mūsų visuomenės dalį, kad neliktų nuskriaustų

Mūsų šeimos verslas palaiko Tradicinės Šeimos sąvoką, todėl visą šį mėnesį mūsų picų dėžutės bus su trispalve", - liepos 19-ąją rašoma „Gustuko picerijos" socialinio tinklo „Facebook" įraše.

„Facebook" netrukus dalis vartotojų pareiškė, ką galvoja apie šią picerijos iniciatyvą.

„Pasisako už tradicines vertybes, bet išniekino tradicines itališkas picas, „pagardindami" jas ananasais ir homofobijos prieskoniais", - rašo vienas vartotojų.

„Homofobai ir antivakseriai", - antrina jam kitas

„Kai yra proga daryti tinkamus veiksmus, bet renkamasi homofobija", - savo nuomonę dėsto dar vienas komentatorius

„Išskirsto Lietuvos žmones, LGBTQ+ žmonės nesijaučia laukiami, naudoja patriotiškumo simbolius, kad sumenkintų savo klientus", - reklamą įvertino kitas internautas.

Ironiška tai, kad diskriminaciniu požiūriu LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu kaltinama maitinimo įstaiga gegužės mėnesį atsisakė naudotis galimybių pasu, nes, kaip teigė jos atstovai, nenorėjo diskriminuoti savo klientų. 


Jarmo.net koliažas | Komentarai, pasipylę apie picerijos Šiauliuose reklamą

Jarmo.net primena, kad tuo metu picerija „Brooklyn Partners“ prieš kurį laiką pristatė partnerystės picas taip siekdama palaikyti tos pačios lyties poras, siekiančias, kad įstatymiškai būtų priimta partnerystė ir tokioms poroms būtų suteikta galimybė įteisinti savo santykius.

„Brooklyn Partners" nuotr.


„Nors ir #pride mėnuo baigtas, bet mūsų palaikymas visoms šeimoms bus visada. Pasisakysime už elementarias žmogaus teises, būsime prieš bet kokią diskriminaciją ir toliau kepsime tolerantiškiausias picas, bei neskirstysime žmonių į jokias kategorijas. Juk visos picos yra picos.

Akivaizdu, kad sulaukėme daug daugiau palaikymo, negu neapykantos - tai parodė išaugę mūsų pardavimai, daugybė parduotų partnerystės picų, todėl dėkojame jums! Visiems valgiusiems. Visiems, skleidusiems mūsų žinią", - rašoma „Brooklyn Partners“ pranešime. 
Naujesnė Senesni