Dėl neapykantą galimai kurstančio buvusio Kauno vicemero komentaro - į teisėsaugą

Gali būti, kad buvęs Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius turės apsilankyti policijoje - portalui jarmo.net šaltiniai pranešė, kad policijai buvo perduota informacija apie jo komentarą, kuris, pranešėjo nuomone, galimai kursto neapykantą prieš LGBTQ+ bendruomenę.

Facebook | freepik.com nuotr.

Andželika Bytautaitė, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Po „Nacionalinio susivienijimo" vėliava į Seimą nesėkmingai mėginusio prasibrauti S. Buškevičiaus komentare LGBTQ+ bendruomenė yra neteisingai lyginama su pedofilija. Toks „triukas" mėginant sukelti neišsilavinusios dalies žmonių pyktį prieš seksualines mažumas - ne toks jau ir dažnas.

O galbūt taip nacionalistines pažiūras deklaruojantis politikas mėgina patraukti homofobiškai nusiteikusios visuomenės dalies dėmesį, kad kitąkart sulauktų daugiau balsų.

S. Buškevičius | www.vrk.lt nuotr. 


„Šiandien teismas leido Kaune surengti LGBT žydrąją eiseną. Tą dieną Laisvės alėja pareiškė norą žygiuoti taip pat Onanistų lyga bei Pedofilų sąjunga

Visi supranta, kad homoseksualizmas prieštarauja sveikam protui, tai - nukrypimas nuo normos. Homoseksualizmą taip pat propaguoja atsilikę, neapsišvietę asmenys, nes gėjų idėjos yra labai archajiškos, pasenusios- buvo dar iki visų monoteistinių religijų.

Šiandien pareiškė norą tą dieną Laisvės alėja žygiuoti ir Lietuvos onanistų lyga bei pedofilų sąjunga. Tad visų mūsų laukia festivalis Kaune", - liepos 30-ąją savo „Facebook" paskyroje parašė politikas.

Momentinė ekrano kopija

Šaltinis portalą jarmo.net informavo, kad apie komentarą informavo ne tik Lietuvos žmogaus teisių centrą, renkantį duomenis apie neapykantos incidentus, bet ir šalies teisėsaugą.

„Manau, kad tokiais pareiškimais mėginama tendencingai suformuoti šiuo klausimu abejojančios visuomenės nuomonę, jog LGBTQ+ asmenys yra pedofilai, bet juk visų pirma, ši bendruomenė neturi kaži ko bendro su pedofilija, juk pastaroji yra sutrikimas, liga, o štai buvimas homoseksualiu, biseksualiu nėra nei liga, nei sutrikimas - tą pripažinęs mokslo pasaulis ir čia dedamas taškas.

Taigi, manau, kad Stanislovo Buškevičiaus komentare mažų mažiausiai ignoruojami moksliniai faktai. Be to, Lietuvoje nėra veikiančių Pedofilų sąjungos ar onanistų lygos, tad drįsčiau teigti, jog Stanislovas Buškevičius tiesiog kliedi kalbėdamas apie pastarųjų tariamų organizacijų eisenas. Aš galvoju, kad visuomenę norima tiesiog išgąsdinti, nors LGBTQ+ bendruomenė tik reikalauja jai suteikti lygias teises", - nuomonę dėstė redakcijai paskambinęs pašnekovas, nepanoręs viešai atskleisti savo vardo ir pavardės (redakcijai duomenys žinomi).
Naujesnė Senesni