Dėl suniokotos vaivorykštės perėjos vandalus pasiekė sąskaita: jei nesumokės, aiškinsis teisme

Gegužės 31-ąją Vilniuje, Pylimo gatvėje esančią perėją suniokoję 4 asmenys buvo perspėti, kad už savo veiksmus finansiškai teks atsakyti. 2 iš jų policijos tyrimo metu nebuvo nustatyti. Tačiau Vilniaus pareigūnai surašė po 10 eurų siekiančią baudą pedagogei Astrai Genovaitei Astrauskaitei ir Antanui Kandrotui. Tiesa, Vilniaus miesto savivaldybės atstovas antradienį, rugpjūčio 24-ąją, patvirtino, kad už suniokotą miesto turtą iš pažeidėjų bus reikalaujama kur kas daugiau.

Vilniaus m. savivaldybė reikalauja vandalų atlyginti miestui padarytą žalą | Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Juodais dažais perėją uždažę Antanas Kandrotas ir Astra Genovaitė Astrauskaitė - pagarsėję LGBTQ+ teisių priešininkai, anti-LGBTQ+ mitingų organizatoriai. Po rugpjūčio 10-ąją prie Seimo įvykusių riaušių iš A. Genovaitės Astrauskaitės, kuri organizavo mitingą, buvo paprašyta sumokėti daugiau nei 1 tūkst. eurų sąskaitą, nes Vilniaus miesto savivaldybė nustatė, kad po riaušėmis pasibaigusio protesto aplinka liko nesutvarkyta. Tuo metu Antanas Kandrotas mėgina išvengti kalėjimo - šiuo metu jis teisiamas dėl finansinių aferų, susijusių su prekyba naftos produktais.

Šiai porai gresia dar vienas galvos skausmas - juodais dažais suniokoję Vilniaus miesto savivaldybei priklausančią perėją Pylimo gatvėje, jie turės pakratyti savo kišenes, nes perėją buvo nuspręsta atnaujinti ir tai kainavo visiems mokesčių mokėtojams.

„Miesto ūkio tvarkymo žala įvertinta 640,62 EUR su PVM (jei eigoje suma didėtų, ji bus tikslinama). Žalos procesas nagrinėjamas Civilinio proceso tvarka. Teismo procesas nėra prasidėjęs, nes yra duotas terminas geranoriškai susimokėti", - antradienį portalą jarmo.net informavo Savivaldybės rinkodaros ir komunikacijos skyriaus visuomenės informavimo specialistas Irmantas Kuzas.

Po vandalų išpuolio prieš perėją gegužės 31-ąją, ši buvo atnaujinta, bet vėliau kažkokie asmenys ją apipylė ir juoda smala. 

Tuo metu Vilniaus miesto pareigūnai vis dar vykdo tyrimą, susijusį su tuo, ar vaivorykštės spalvų perėja gatvėje yra teisėta.
Naujesnė Senesni