Ganoje pristatytas LGBTQ+ teises į šipulius daužantis įstatymo projektas, siejamas su JAV religinėmis grupuotėmis

Ganos parlamente oficialiai pristatytas neapykantos kupinas įstatymo projektas, kuriuo numatyta bausti už tariamą LGBTQ+ „propagandą“. Tuo metu žmogaus teisių aktyvistai atkreipia dėmesį, kad įstatymui kelią į priekį padėjo prasibrauti ir Amerikos religinės organizacijos.

Ganoje nusitaikyta į LGBTQ+ bendruomenę - net 2 tos pačios lyties asmenys, besilaikantys už rankų, gali būti nubausti | Asociatyvi Jay Martin/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Tinkamų žmogaus seksualinių teisių ir Ganos šeimos vertybių propagavimo įstatymas“, - taip vadinasi šiais metais pristatytas įstatymo projektas, kuriuo mėginama įtvirtinti baudas už tai, kas konservatyviems politikams atrodo nederama: nuo sekso žaislų ir analinių santykių iki translyčių asmenų sveikatos priežiūros. Be kita ko, įstatyme neigiamame kontekste pasisakoma ir apie LGBTQ+ asmenų grupes ir organizacijas.

Rugpjūčio 2 d. Ganos Parlamente pirmininkas Albanas Bagbinas pristatė įstatymo projektą, kuriame numatoma, jog LGBTQ+ sąjungininkams, taip pat tiems asmenims, kurie suteikė arba gavo sveikatos priežiūros paslaugas translyčiams, gresia laisvės atėmimo bausmė 3 iki 5 metų. 

Be kita ko, net 2 tos pačios lyties asmenys, besibučiuojantys į skruostą ar susikibę už rankų, būtų baudžiami.

Žmogaus teisių aktyvistai sako, kad toks įstatymas yra aiškiai diskriminacinis ir pažeidžiantis pagrindinius žmogaus teisių apsaugos principus.

„Mus šokiravo jo (įstatymo) turinys ir tai, kaip jiems pavyko sukurti tiek neapykantos viename dokumente“, - teigiama LGBTQ+ teisių organizacijos „Rightify Ghana“ pareiškime.

„Kai skaitome dokumento turinį, mums kyla mintis, kad pats projektas nebuvo surašytas tik Ganoje. Jis turi JAV dešiniųjų grupių parašą", - priduriama jame.

„Rightify Ghana“ paaiškino, kad amerikiečių tikėjimo grupuotės jau seniai palaiko ryšius su organizacija Ganoje, kuri pagarsėjusi savo nusiteikimu prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„JAV dešiniųjų grupuotės, pralaimėjusios kovą prieš lygybę ir įvairovę savo aikštėje, perkelia savo išteklius į Afriką siekdamos ką nors laimėti“,- teigia žmogaus teisių aktyvistai.
Naujesnė Senesni