Giedrius Alasevičius. Apie tradicines šeimas

Indijoje bičas atvykęs į savo vestuves, kurias tradiciškai organizavo jaunosios tėvai, nerado avienos kario, todėl išėjo iš savo vestuvių ir tą pačią naktį vedė kitą merginą iš gretimo kaimo. Na ten labiau jaunųjų tėvai susiginčijo dėl to, kiek čia baisiai prasileido be tos avytės.

Avis | Asociatyvi Sam Carter/Unsplash nuotr.

Giedrius Alasevičius

visuomenės veikėjas

Ale visur jie kažkokie panašūs. Kaži, ar tie su žaliais rėmeliais, kur čia pas mus siaučia, irgi turi panašių patirčių.
 
„Mano uošvienė buvo visiška sūka, mums klodama patalus vestuvių naktį nepaliko duonos kepalo ant spintelės. Lėlė lovoje buvo, o kepaliuko duonos - ne. Tai ir va vaikų turime, o pinigų - ne. Visi žino, kad duonos kepalas vestuvių naktį neatsiejamas nuo darnios šeimos ateities.

Tai kaip po to Antanas galėjo darbą susirasti? Taip ir gyvena 30 metų be darbo. Galiausiai susirgo depresija, prasigėrė, pradėjo mušti mane ir vaikus, dabar jau net skiepytis atsisako. Bet aš jį puikiai suprantu, ta sušera Violeta turbūt kokia lesbietė, todėl mūsų gyvenimą sugriovė. Pati šeimos nenorėjo, tai ir mums kiaulę pakišo. Parsidavę komunistiniai mankurtai, kepalėlio duonos pagailėjo. Mane net stebina, kad Antanukas taip gerai laikosi su tokia motina užaugęs".
 
Kažkaip ten taip panašiai turėtų būt su tais tradiciniais. Visokių gi incidentų pasitaikyt turi. Ne taip gi paprasta per tas visas tradicines taisykles išnaviguoti.
 
Galėtų tradiciniai, tiesa, daugiau apie save papasakoti, nes dabar tik apie kitus kalba. Tai gal ir gerai, kad indas tiesiog į kitą kaimą išėjo.



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni