Jie - mūsų pasididžiavimas. LGBTQ+ olimpiečiai iškovojo daugiau medalių nei Kanada ar Brazilija

Jeigu Tokijo olimpinėse žaidynėse LGBTQ+ sportininkai būtų varžęsi kaip viena komanda, jie būtų užėmę 11-ąją vietą.

Nesthy Petecio, Tomas Daley ir Amandine Buchard | Instagram nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Iš viso 55 LGBTQ+ bendruomenei priklausantys ir tai atvirai deklaruojantys sportininkai į savo šalis parsivežė 32 medalius po laimėjimų 35-iose sporto šakose. Kai kurie jų pasiekimais didžiuojasi komandinėse rungtyse. 

Jeigu LGBTQ+ olimpiečiai būtų varžęsi kaip vienos šalies atstovai, gimtinę pasiektų 11 aukso ir 12 sidabro bei bronzos medaliai, skelbia „NBC News".

Skelbiama, kad 2021 metais vykusiose Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvavo rekordinis skaičius LGBTQ+ sportininkų, atvirai kalbančių apie savo tapatybę. Jų būta mažiausiai 182.

Žiniasklaidos dėmesį itin patraukė Kanados translytis futbolininkas Quinnas, kuris tapo pirmuoju trans olimpiečiu, iškovojusiu medalį. Taip pat daug dėmesio pelnė ir britas nardytojas Tomas Daley.

Tačiau ir kiti LGBTQ+ sportininkai pasiekė nemenką pergalę. Štai filipiniečių boksininkė Nesthy Petecio laimėjo sidabro medalį po bokso rungtynių.

Prancūzijos dziudo sportininkė Amandine Buchard, taip pat iškovojo sidabro medalį moterų rungtyje. Homoseksualus britų lenktynininkas Carlas Hesteris iš komandinio jojimo rungties parsivežė bronzos medalį.
Naujesnė Senesni