Ką parašytumėte laiške prezidentui? Kviečiame prisidėti prie jarmo.net iniciatyvos

„Linkime, kad Jūsų dukrai netektų emigruoti į Pietų Korėją dėl homofobijos", - štai toks pirmasis palinkėjimas atskries Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai jarmo.net laiške, kurį ruošiamės išsiųsti iki rudens pradžios. Kviečiame prie laiško prisidėti ir mūsų ištikimus skaitytojus.
 
Jarmo.net koliažas


Jonas Valaitis, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Suprantame, kad pastaruoju metu šalies vadovas problemas sprendžia ne laiškais, o intensyviai tuštindamas savo dienotvarkę, todėl pasistengsime, jog labai intensyviai besiilsinčiam prezidentui būtų nenuobodu ir jis turėtų progą paskaityti, ko jam linki piliečiai, net jei tų piliečių problemų G. Nausėda ir linkęs nespręsti.

LGBTQ+ bendruomenė dažnai prezidento žodžiais buvo stumiama į pakraščius. Vienas paskutiniųjų G. Nausėdos liapsusų - jis pareiškė, jog nebūtų pasirašęs Partnerystės įstatymo, nes tai neva pernelyg panašu į šeimą. Kita vertus, mes manome, kad du vienas kitą mylintys žmonės yra šeima nepaisant to, kokia tų žmonių lytis.

Tikime ir tuo, kad kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir prezidento artimoje aplinkoje gali būti LGBTQ+ tapatybės žmonių. Taigi, laišku, kurį siųsime prezidentui, norime atkreipti dėmesį į tai, kas kamuoja LGBTQ+ bendruomenės širdį.

Vienas aktualiausių klausimų išliks LGBTQ+ lygiateisiškumas. Rudenį Seime bus grįžta prie Partnerystės įstatymo projekto klausimo. Tad manome, kad laiškas prezidentą pasieks pačiu laiku.

Jarmo.net skaitytojai, raginame jus prisidėti prie šio iniciatyvos ir adresu redakcija@jarmo.net įrašyti palinkėjimus G. Nausėdai. Mes jam būtinai perduosime tai, ką jūs norite pasakyti, o išsiuntę paskelbsime ir visą laiško turinį. Nors ne laiškais sprendžiamos problemos, bet kadangi susitikti su LGBTQ+ bendruomenės šeimomis prezidentui stinga laiko, pamėginsime jį pasiekti. Laiškais. 

p. s. ne, tai, kad žodis „prezidentas" rašomas iš mažosios raidės, nėra klaida. Tam, kad titulą būtų galima rašyti iš didžiosios raidės, reikia nusipelnyti darbais, o ne žmonių niekinimu ir stūmimu į pakraščius.
Naujesnė Senesni