Po kilusio skandalo dėl reklamos LGBTQ+ šeima paliko Rusiją

Praėjusį mėnesį Rusijos maisto prekių tinklas „VkusVill“ savo reklamoje apie maisto prekes parodė tos pačios lyties šeimą ir reklamoje pabrėžė, kad negali nematyti klientų, kurie yra įvairūs. Deja, tačiau po žiaurios neapykantos lavinos prekybos tinklas reklamą pašalino, o joje matoma šeima buvo priversta bėgti iš Rusijos.

Ši reklama Rusijoje sukėlė skandalą | „VkusVill“ nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Po to, kai sulaukė daugybės grasinimų mirtimi, šeima paskelbė „Instagram“, kad jau yra saugūs palikę šalį.

„Esame saugūs, ilsimės. Mes neturime slėpti savo laimės būti šeima “, - rašė Yuma, viena iš reklamoje vaizduojamų moterų.

Ji pabrėžė, kad „tai buvo sunkus išbandymas mums visiems: mes visi esame neramioje psichologinėje būsenoje “.

Persikėlusi į Barseloną, šeima paskelbė, kad ieško darbo, kai skubiai turėjo išvykti iš Rusijos. Gimtojoje šalyje jie susidūrė su diskriminacija, nes liko bedarbiais po to, kai buvo paskelbta „VkusVill“ reklama.

Beje, prekybos tinklas po savaitės, kai pasirodė reklama, ne tik ją pašalino, bet ir atsiprašė už tariamą klientų įžeidimą. Reklama balansuoja ties Rusijoje galiojančio „gėjų propagandos“ įstatymo pažeidimo riba.

Šis pavyzdys - puikus įrodymas, kad Rusijoje į LGBTQ+ bendruomenę visuomenė žvelgia neigiamai, itin priešinasi neheteroseksualios asmenų tapatybės egzistavimui. Apklausos rodo, kad daugiau nei trys ketvirtadaliai rusų vis dar nepritaria tos pačios lyties santuokoms, o tos pačios lyties santykiai buvo dekriminalizuoti tik dešimtojo dešimtmečio viduryje.

Prezidentas Vladimiras Putinas deklaruoja esantis Rusijos tradicinių vertybių gynėjas prieš „Vakarų liberalizmą“, o atakos prieš LGBTQ+ teises - tai jo politinės strategijos dalis
Naujesnė Senesni