„Kaip žiauriai man patinka šitie neraštingi buduliai". Antivakseriai ir homofobai antradienį rinksis prie Seimo

Antradienį nuo 9 valandos skandalingais ir dažnai klaidingais pasisakymais apie gėjus, Bilą Geistą, skiepus, 5G ryšį pagarsėję sąmokslų teorijų platintojai ir jais patikėjusių žmonių būrys ketina rinktis prie Seimo, kuriame 10 valandą turėtų prasidėti posėdis. Konspiracijų teorijų kūrėjai ir tikėtojai mitinguos prieš sprendimus, kuriais gyventojai skatinami skiepytis iki rugsėjo 13-os dienos, mat po šio termino asmenys be galimybių pasako gali netekti galimybės naudotis įvairiomis paslaugomis, pavyzdžiui, lankytis didžiuosiuose prekybos centruose ar naudotis viešuoju transportu. 

Astra Genovaitė Astrauskė | Jarmo.net koliažas (jarmo.net nuotr. ir stop kadras)

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Viena mitingo organizatorio save skelbianti Astra Genovaitė Astrauskė yra ir anti-LGBTQ+ judėjimo šalininkė, kurios teiginiai apie homoseksualius asmenis dažnai prasilenkia su pagarbos šiai žmonių grupei normomis. Mokytoja vienoje Vilniaus gimnazijoje anksčiau dirbusi organizatorė skelbia, kad tiksliai, ką darys mitinguotojai, bus nuspręsta jiems susirinkus. Verta pažymėti, kad A. Genovaitė Astrauskė ne kartą yra dalyvavusi ir anti-LGBTQ+ akcijose, vadinamuosiuose šeimų gynimo maršuose, kuriuose mitinguotojai ragino neužtikrinti LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumo ir kritikavo Partnerystės įstatymą.

„Kaip žiauriai man patinka šitie neraštingi buduliai. Jie tokie betarpiški, malonūs ir taip pralinksmina. Laukia juokinga diena prie Seimo", - savo „Facebook" įraše ironizuoja Europos parlameno narė Aušra Maldeikienė rašydama apie antradienį planuojamą antivakserių mitingą. 

Tuo metu Seimo narys Andrius Navickas pažymi, kad protestuotojai jam primena „Jedinstvos" būrius, kai Lietuva 1990 metais kovojo dėl Nepriklausomybės, o pastarieji ragino išlikti Sovietų Sąjungos sudėtyje. 

„Dabartinei Vyriausybei tenkančius iššūkius galima lyginti nebent su tais, kuriuos Lietuvos valdžiai teko laikotarpiu iki okupacinės armijos išvedimo. Kartojasi net „Jedinstvo" stiliaus mitingai <...> Esminis skirtumas - šiandien mes priklausome NATO ir ES. Taip pat turime kur kas daugiau problemų sprendimo patirties ir jaunąją kartą, kuri jau užaugo laisvoje Lietuvoje. Toli gražu dar nesibaigė nei pandemija, nei Kremliaus agresija. Tačiau pagaliau galime kalbėti apie stiprėjančius vilties ženklus.<...> Nors per pandemiją labai padidėjo pykčio ir nuovargio kiekis visuomenėje, jaučiame akivaizdų norą režizuoti protestus iš užsienio, taip pat santykinai nemažai žmonių, kurie pasiduoda manipuliacijoms ir įtikėjo įvairiomis sąmokslo teorijomis, tačiau sugebame išvengti riaušių ir neramumų", - įsitikinęs politikas.

Tuo metu tokie politikai kaip Mindaugas Puidokas, Aidas Gedvilas mitingą palaiko. Verta paminėti, kad abu Seimo nariai taip pat yra išsakę ir kritišką nuomonę apie LGBTQ+ bendruomenę, tad iš minios jie išsiskirti, ko gero, neketina. Į mitingą kviečia ir „Nacionalinio susivienijimo", pasisakančio prieš LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą, atstovas Vytautas Sinica. 
Naujesnė Senesni