LGL skelbia, kada Vilniuje įvyks „Baltic Pride"

Aiškėja, kada į Vilnių grįš kas trims metus Lietuvoje vykstančios „Baltic Pride" eitynės. Lietuvos gėjų lyga (LGL) paskelbė šio festivalio datą kitais metais. 

Baltic Pride akimirka | Stop kadras 


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Sveikiname „Association of LGBT" ir jų draugus „Mozaika"  su sėkmingu „Baltic Pride„ ir kviečiame visus dalyvauti Baltic Pride festivalyje Vilniuje, kuris vyks 2022 m. birželio 1-5 d. Dėkojame Jazzu ir Jovani Music, kurių daina tapo artėjančio Baltic Pride himnu", - rašoma LGL pranešime, išplatintame antradienį. 

„Baltic Pride" šiais metais įvyko Latvijos sostinėje Rygoje. Į renginį iš JAV ambasados Vilniuje buvo išlydėti LGBTQ+ bendruomenės aktyvistai ir palaikytojai.

Skelbiama, kad pirmasis festivalis įvyko dar 2004 metais Taline, kai Estija prisijungė prie Europos Sąjungos. Lietuvoje šios eitynės įvyko 2010 metais, o 2013 metais LGBTQ+ bendruomenė iškovojo teisę teismuose žygiuoti Vilniaus Gedimino prospekte.

2019 metais demonstracija Vilniuje sutraukė maždaug 10 tūkst. dalyvių. Nors anksčiau aktyviai priešinosi tam tikros visuomenės grupės, Lietuvoje jaučiant vis tolerantiškesnę aplinką, paskutinių eitynių metu išvengta didelių incidentų. 

„Baltic Pride" – tai kasmetinis festivalis ir eitynės, nuo 2009 m. suburiančios LGBTQ+ asmenis ir juos palaikančiuosius paeiliui vienoje iš Baltijos valstybių sostinių – Taline, Rygoje arba Vilniuje. Savaitės trukmės festivalyje skatinama atkreipti dėmesį į lygiateisiškumo būtinybę visuomenėje, o jį vainikuojančios eitynės kviečia švęsti teisę būti savimi nepriklausomai nuo seksualinės orientacijos ir  lytinės tapatybės.
Naujesnė Senesni