LGBTQ+ teisių organizacija planuoja vasaros stovyklą

Šiemet LGBTQ+ teisių gynimo organizacija - Tolerantiško jaunimo asociacija (TJA) - jau rengia 21-ąją stovyklą. „Jau galėtume pasigirti, kad per visą stovyklų istoriją jose sudalyvavo pusė tūkstančio dalyvių", - skaičiuoja asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

Asociatyvi TJA nuotr. 

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

TJA pranešime teigiama, kad LGBTQ+ bendruomenė dėl šiais metais jaučiamo ypatingo neapykantos kylimo turi geriau organizuotis. „Todėl su rėmėjų indėliu ir partneriais šiais metais organizuojame stovyklą, kurios vieną dieną skirsime išskirtinai savo gebėjimų stiprinimui organizacijų valdymo srityje. Stovyklos metu deramą dėmesį skirsime menui ir jo protesto galiai suvokti", - teigia TJA atstovai.

Asociacijos pirmininkas A. Rudomanskis portalui jarmo.net teigė: „Visada stovyklose skiriame dėmesį saugios aplinkos sukūrimui, asmeninių gebėjimų stiprinimui. Dalindamiesi žiniomis ir asmeninėmis patirtimis sustiprėjame. Derindami laisvalaikį su aktyviomis veiklomis visada išeiname daugiau sužinoję, supratę žmogaus teisių klausimais. Stovyklų dalyviai ir po stovyklos palaiko ryšius tarpusavyje ir labai sustiprina organizacijos veiklas ir pasiekimus po jų visoje Lietuvoje. Nereta ir neretas dalyvis šiandien yra neišskiriami draugai".

Jis komentavo, kad žmonės, sudalyvavę stovykloje, pasijaučia ir emociškai geriau.

„Džiaugiamės, kai į stovyklą kandidatavusiųjų liūdnus veidus dėl žmogaus teisių ateities pakeičia ryžtas ilgai ir nuosekliai siekti progreso, laisvės ir lygių teisių su galimybėmis solidaraus įgyvendinimo", - kalbėjo A. Rudomanskis.

Stovykla organizuojama rugpjūčio 13-15 dienomis. Norintys į ją patekti turi pildyti šią anketą. Į stovyklą  keliauja pagal įvairius kriterijus atrenkami asmenys.
Naujesnė Senesni