Lietuva „spindi" pasaulio akyse: ataka prieš G. Sidiniauską ir jo mylimąjį - užsienio žiniasklaidos akiratyje

Tolerancija, grožiu ir turistų įspūdžiais, patiriamais šalyje, pasididžiuoti mėgstanti Lietuva dabar pasaulio akyse skamba ne kaip pati draugiškiausia vieta. Štai vienas didžiausių Šiaurės Airijos naujienų portalų „BelfastLive" susidomėjo homofobišku išpuoliu, kai praėjusią savaitę Vilniaus autobusų stotyje atlikėjas Gražvydas Sidiniauskas kartu su savo mylimuoju airiu Darren Crozier patyrė užpuolimą dėl savo homoseksualios orientacijos.

belfastlive.co.uk aprašė Lietuvoje įvykusį homofobišką išpuolį | Momentinė ekrano kopija


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„BelfastLive" aprašė D. Crozier liudijimą. Airis pasakojo, kad buvo užkabintas vaikinų ir merginos kompanijos, kuri įvardijo, kad jis yra gėjus.

„Mano partneris čia (Lietuvoje, - jarmo.net) yra gerai žinomas atlikėjas, todėl jie žinojo, kad jis yra gėjus. Jie kalbėjo lietuviškai, todėl aš nesupratau, bet jis išgirdo, ką jie sako, ir man pasakė: „Darrenai, mums dabar reikia pasitraukti", - pasakojo D. Crozier.

Vaikinų pora buvo užpulta kario uniformą dėvinčio asmens, kuris trenkė tiek G. Sidiniauskui, tiek D. Crozier. Pastarasis patyrė galvos ir krūtinės, kelio sužalojimus.

Jis įspėjo LGBTQ+ bendruomenės atstovus, besilankančius mūsų šalyje, ir paminėjo, kad Lietuvoje reikia būti atsargiems.

„Bet tai manęs nesustabdys nuo didžiavimosi tuo, kuo aš esu", - interviu Airijos naujienų portalui akcentavo D. Crozier.
Naujesnė Senesni