„Niekada nevėlu mylėti save"

Raymondas Gutierrezas, garsus aktorius ir televizijos laidų vedėjas Filipinuose, naujausiame interviu žurnale atsiskleidė - jis yra homoseksualus. Interviu žurnalui „Mega“ 37-erių metų R.Gutierrezas atviravo apie savo seksualumą ir paaiškino, kodėl nusprendė viešai atsiskleisti.

Raymondas Gutierrezas | Instagram.com/mond nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

R. Gutierrezas yra kilęs iš garsenybių šeimos: jo brolis ir tėvai taip pat yra žinomi Filipinų aktoriai. Vyras nusprendė žengti jų pėdomis.

Kai buvo jaunesnis, sakė aktorius, jis stengėsi susitaikyti su savo seksualumu, tapatybe ir turėjo pagalvoti, kaip homoseksualumas paveiks jo šeimos įvaizdį.

„Kai užaugau, man buvo sunku net pripažinti, kas aš esu, - sakė jis.


Vyras tikino pergyvenęs, kad visuomenė atstums ne tik jį, bet ir jo šeimą, kadangi atsiskleidimas būtų su ja siejamas.

R. Gutierrezas prisipažino, kad savo seksualumą laikė „našta“. Aktorius prakalbo ir apie patirtas patyčias, kai išgirsdavo į jį nukreiptų komentarų, nors tuo metu jis dar nebuvo viešai įvardijęs esantis homoseksualus.

Galiausiai vyras suprato, kad turi būti sau ištikimas. „Vyresnis, subrendęs suvokiau, kad geriausias dalykas, kurį galiu pasiūlyti savo šeimai, yra būti savimi. Taigi, nusimečiau apsiaustą ir tapau", - kalbėjo aktorius.

R. Gutierrezas šeimoje ir draugų tarpe sulaukė palaikymo ir teigė, kad jam labai pasisekė, jog pastarieji jam linki viso ko geriausio.


„Turiu draugų, kurie man yra tarsi šeima. Jiems tapo daug lengviau suvokti, kad niekada nevėlu mylėti save, niekada nevėlu pripažinti tuos jausmus ir susidoroti su savo baimėmis", - įkvepiančiai kalbėjo aktorius.

Vyras teigė, kad yra „išdidus LGBTQ+ bendruomenės narys" ir dabar jaučiasi puikiai.

Jis teigė besitikintis, kad jo pavyzdys pastūmės ir kitus žmones pagalvoti apie savo tapatybę, susimąstyti apie seksualinę orientaciją ir buvimą laisvu, savimi.

Savo „Instagram" paskyroje R. Gutierrezas rašo: „Visada klausdavau savęs, ar dar nevėlu pasidalinti savo istorija? Visi jau daug metų matė, kaip aš renkuosi gyventi savo gyvenimą. Bet supratau, kad kyla klausimas ne kada, o kodėl. Iki šiol LGBTQ+ bendruomenės nariai yra diskriminuojami darbo vietose, patiria patyčias arba yra net žiauriai nužudomi dėl to, jog yra savimi. Jei mano istorija gali padidinti sąmoningumą, pradėti pokalbius ar diskusijas, ar paskatinti kitus negyventi baimėje, tada aš kuo puikiausiai panaudojau savo platformą".
Naujesnė Senesni