Antrąkart atšaukiamos Londono „Pride" eitynės

Rugpjūčio 6-ąją „Londono Pride" vienas iš organizatorių Christopheris Joellas-Deshieldsas pranešė liūdną žinią - šiais metais rudenį planuotos eitynės, į kurias planavo susirinkti Didžiosios Britanijos LGBTQ+ bendruomenė, neįvyks dėl COVID-19 pandemijos apribojimų. Renginys, beje, neįvyko ir praėjusiais metais, tad šiais metais vienos didžiausių eitynių Jungtinėje Karalystėje atšaukiamos jau antrąkart.

2018 metų „Pride" eitynių Londone akimirka | Paolo Nicolello/Unsplash nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šiais metais „Pride" turėjo įvykti rugsėjo 11 d., nes Vyriausybė buvo atlaisvinusi kai kuriuos ribojimus, tačiau atnaujinusi savo rekomendacijas dėl didelio masto viešų renginių, ji užkirto kelią eitynėms. C. Joell-Deshields savo pareiškime kalbėjo, kad organizatoriams teko priimti išties nelengvą sprendimą.

„Praėjusią savaitę buvo labai sudėtinga naršyti vyriausybės neseniai atnaujintas COVID-19 gaires ir teisės aktus dėl didelio masto viešų renginių - tokių kaip mūsų“,-sakė jis.

Anot jo, atliekant rizikos vertinimus, buvo padaryta išvada, kad „Londono Pride" metu nebūtų galima užtikrinti tokių COVID-19 pandemijos rekomendacijų, kokių tikimasi iš Vyriausybės.

„Mes su komanda sutinkame, kad visuomenės sveikata ir gerovė yra mūsų pagrindinis prioritetas“, - sakė C. Joell-Deshields

Naujesnė Senesni