Gėjus peikęs Bažnyčios vadovas iš Australijos kaltinamas nuslėpęs vaiko seksualinę prievartą

Bažnyčios, skambiu pavadinimu „Hillsong megachurch", įkūrėjas ir jos lyderis Drianas Houstonas apkaltintas slėpęs jam žinomus faktus apie vaikų išnaudojimo atvejį.

Drianas Houstonas | Stop kadras

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Dar 2015 metais pareiškęs, kad nepritaria homoseksualių asmenų „gyvenimo būdui" ir dėl to Bažnyčios hierarchijoje tokie asmenys yra nepageidaujami, dabar D. Houstonas varsto teisėsaugos institucijų duris.

„Hillsong megachurch" yra tarptautinė bažnyčia, kuri išsiplėtė ir į didžiuosius pasaulio miestus. Šiuo metu ji veikia 30-tyje pasaulio valstybių, įskaitant JAV. Nors religinės bendruomenės populiarumas nuolat augo, dabar jos lyderiui mesti kaltinimai gali kaip reikiant suteršti reputaciją.

Pranešama, kad ketvirtadienį, rugpjūčio 5 d. Australijos policija pareiškė kaltinimus D. Houstonui dėl nusikaltimo slėpimo. Vyrui pareikšti įtarimai, jog jis sąmoningai nuslėpė įvykdytą seksualinę prievartą prieš vos 7-erių metų berniuką. Teigiama, kad šis išnaudojimo atvejis įvyko dar praėjusiame amžiuje, aštuntajame dešimtmetyje.

Kaltinimai D. Houstonui yra susiję su seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus. Teisėsaugos duomenimis, juos įvykdė jo tėvas Frankas Houston dar 1970 -aisiais. 2013 metais buvo pradėtas oficialus tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad Frankas seksualiai išnaudojo 7-erių metų berniuką atvykęs į Australiją iš Naujosios Zelandijos pamokslauti tarp 1969 ir 1970 metų.

F. Houston mirė dar 2004 metais, tačiau pedofilijos skandalo šleifas velkasi iki šiol. Dar 2014 metais jo sūnus D. Houstonas teigė žinojęs apie tėvo nešvarius darbelius, bet apie tai nepranešęs, nes neva tik nukentėjusysis galėjo nuspręsti, kaip elgtis toliau

.

Policija patikslino, kad ikiteisminis tyrimas dėl D. Houston veikų buvo pradėtas dar 2019 metais, kai surinkta duomenų, jog „67-metų vyras sąmoningai nuslėpė informaciją, susijusią su vaikų seksualiniais nusikaltimais".

Policijos pranešime teigiama, kad D. Houstonas prieš Sidnėjaus teismą turėtų stoti šių metų spalio 5-ąją.

Remiantis „New York Times“, D. Houstonas neigia kaltinimus. „Aš karštai išpažįstu savo nekaltumą ir ginsiuosi nuo šių kaltinimų", - leidiniui dėstė Bažnyčios įkūrėjas ir vadovas.
Naujesnė Senesni